maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kevättä ja valoa ilmassa

Maanantaina oli ihana aurinkoinen kevätkeli tallille mennessä. +7°C! Odotin rapaista kenttää mutta sehän olikin kuivunut. Paikoitellen ihan kuivaksi. Erittäin hyvä siis.

©Krista

Ratsuksi ei osunutkaan Harmonia vaan meillä oli tänään hevostenvaihtopäivä ja sain Pönän. Mielellänihän minä silläkin menin. Sentään kimotamma. Pönä oli jo tunnilla, joten laitoin Harmonian kuskin myötämielisellä suostumuksella Hoon kuntoon. Pääsin käyttämään lauantaina Rocking Horsen koulutuksessa oppimiani metodeita. Aika paha oli silti tehdä jotain kun tamma näytti siltä että ainoa hyvä asia olisi olla mahdollisimman kaukana siitä. Normikiukuilla mentiin.

©Krista

Pönä tuntui alkuun vähän kiemuralta ja hitaalta. Ehkä vartti meni että rupesin saamaan poniin (ei kai se oikeasti ole poni vaan pieni hevonen) otetta. Kentällä oli yksi puomi ja ylitettiin sitä. Tunnustan että en erityisemmin keskittynyt tiehen puomin jälkeen vaan annoin tamman valua uralle. Eikä tullut korjauskäskyjä niin en välittänyt tästä. Yritin tehdä huolelliset kulmat ja saada ratsun reippaaksi. Ratsukoita oli kivasti vain 3.

©Krista

Puomilta ruvettiin nostamaan ravista laukkaa. Taas osasin kumpaankin suuntaan nostaa hienosti väärää. Mutta jos tiekin valui uralle niin ymmärtäähän sen. Lopulta rupesi tulemaan myötäisiäkin ja tamma virkistyi töihin niin että meinasi nostaa laukkaa jo ennen aikojaan. Vaikeuksien takia tehtävää vähän helpotettiin ja lisättiin toinenkin puomi, jonka yli tehtiin ympyrä ja laukka nostettiin valmiiksi sisään menossa olevalla ratsulla. Onnistui paremmin.

©Krista

Välihuilien jälkeen puomeja olikin jo useampi ja tultiin niitä ravissa. Pönä osasi katsoa jalkansa hyvin. Eikä meille ollut mitään ongelmia venyä samoihin väleihin kuin Hoo ja Roze. Vähän tasaisempaa meno olisi voinut olla, nyt vähän kiihdyteltiin kohti puomeja. Mutta tasapainoisesti ja tuntumalla ne ylitettiin. Vaikka välejä pidennettiinkin. Oikein kunnon venytystä ei saatu vaan lopetettiin kohtuulliseen. Nytkin taisi kertaalleen tulla ekaan väliin kaksi jalkaa.

©Krista

Lopuksi saatiin tulla vielä miniristikko muutaman kerran. Ohjaus meni vähän löyhemmäksi ja ratsu yritti oikoa kulmissa. Esteestä loikki mukisematta yli vaaditut kerrat. Alkuun laukka vaihtui vääräksi mutta lopulta sain pysymään myötäisenä. Hankala oli taas yrittää olla itse ylihyppäämättä.

©Krista

Loppuverkoissa tamma jatkoi alkuun esiintynyttä pään nykimistä. Taisi vähän uuvahtaa. Menokin meinasi hyytyä eli yhä vaan sai pyytää eteen. Vähän innokkaammin kun etenisi itse niin olisi tosi kiva. Lopputunnista rupesi hämärtämään mutta mentiin koko tunti ilman lisävaloja. Jee!

©Krista

Tunnin jälkeen vaihdettiin taas hoidokit ja purin Hoon. Rivakasta harjauksesta tuli vähemmän mutinoita. Kaikki hepat oli ihan märkiä. Taitaa talvikarvan kanssa tulla kuuma näillä keleillä. Tallilta lähtiessä keli oli viilennyt jo nollaan.

Ongelmia:
nousi väärää laukkaa
vähän turhan mateleva

Parannusta:
pienen alkulämmittelyn jälkeen oli oikein kiva

Annille kiitos videoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora