perjantai 20. maaliskuuta 2015

Lohikäärmepäivä

Perjantainakin mahduin tunnille. Etukäteen vähän lupailtiin esteitä mutta meitä oli tunnilla 5 ja hepat vähän virtaisia, joten mentiin koulua.

Mulle tuli taas Harmonia. Tänään tamma oli ihan erityisen pahana hoitaa. Kumpaankin suuntaan lautasia kumisualla pyöritellessäni yritti toisella jalalla potkia ja toisella pomppi lähemmäs. Yritä siinä sitten jatkaa harjailua kaikessa rauhassa välittämättä hepan kiukuista. Yllättävän hyvin onnistuin. Toinen pää olisi purrut jos olisi ylettynyt.

Alkukäynneissä oli ihan rauhallinen mutta kun otettiin raville niin tamma ensin tuijotteli parkkikselle, sitten loikkasi ylös ja pukitti sekä siirtyi laukkaan. Tämän kanssa metkut ei tänään pelottaneet. Ratsu töihin vaan käski opekin. Oli täysin epätyypillistä Hoolle moinen tuijottelu. Eikä ollut edes pimeää! Lujaa se ei tästä huolimatta mennyt. Olin ihan onnellinen että laitoin satulan.

Alkuun oli ravissa hirveää venkulointia. Oli ihan tyhjä oikealle ohjalle eikä meinattu päästä suoraan. Kyllä se siitä sitten tasottui. Laukat mentiin yllättävänkin rauhassa vaikka siinäkin tuntui alkuun aika jännittyneeltä. Yritettiin tehdä vaihtoja lävistäjillä. Lyhensi kyllä mutta kun yritin aktivoida löysähköä laukkaa niin rupesi vain pomppimaan paikallaan. Hieno laukasta pysähdyksiin tuli, tosin tarkoittamatta. Vaihdot tuli ehkä tuurilla kerran laukassa, sitten jotain ravin kautta löysäilyä. Ei hyvä. Olin omien apujeni kanssa taas ihan hukassa. Tarvitsisin hyvin täsmälliset ohjeet omaan tekemiseeni, että kohta näin, näin ja näin ja sitten huudettaisiin että NYT!

Tälläkin tunnilla ylitettiin puomeja. Sen homman Harmonia sentään teki asiallisesti. Venytti askelta eikä kolistellut (juurikaan). Vähän tuppasi ruuhkautumaan ja koska en halunnut mennä tehtävälle muiden hännässä niin välillä meni ravissa pyörimiseksi.

Loppua kohti tamma muuttui letkeäksi. Harjotusravia istuin vaiheittain. Voltilla piti istua alas ja lopulta ratsu kulki taas paremmin kun istuin satulassa. Mutta heräsi kivasti hommiin ja siirtymät ravi-seis-ravi menivät kivasti. Päästiin takaisin raviin aika asiallisesti komentamatta. Ravissa eteni, asettui ja oli hetkittäin kivan kevyt edestä. Tässä vaiheessa olisi ollut kiva ottaa vielä uudet laukkapätkät. Ravissa kuitenkin eteni reippaamminkin tuntumalla.

Tänään oli niin pilvistä että lopputunti mentiin valot päällä. Aika hämärää oli.

Tunnin jälkeen pahimmat lohikäärmehöyryt oli kadonneet ja tamma oli asiallisesti. Kuumahan sille taas tuli vaikka keli oli nollissa.

Ongelmia:
äkäily hoitaessa ennen tuntia
pukki
tuijottelu ja venkoilu

Parannusta:
lopputunnista hyvä ratsastaa
asiallinen hoitaa tunnin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora