sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hiihtoratsastuskisoissa lainaratsulla

Sunnuntain hiihtoratsastuskisat Turkalla himottivat kovasti. Harmi vaan ettei tällaiseen ole hevosta. Päätin kuitenkin kysyä heruisiko Turkalta lainaratsua kisoihin ja lopulta sellainen heltisi. Ensin suunnittelivat Noisettea mutta lopulta valinta osui Reijoon. Musta tähtipäinen puokkiruuna, joka kävi hyppäämässä radan kertaalleen alle.

Luokkana siis 70 cm, osallistujia 10. Virheistä 10 sekunnin sakko.
Ratapiirros. Ensin iso lenkki, sitten pieni ilman esteitä.
Tynnyrit pujotellen eri puolilta hevonen ja hiihtäjä.
Meidän lähtövuoro oli viimeisenä. Ehdin välissä siis verkata (sulalla!) kentällä viiden suorituksen ajan. Ensimmäinen missio oli saada Reijo rennoksi. Edellinen rata näytti aavistuksen pomppuisalta hetkittäin ja multakin jo kysyttiin että tahtoisinko vaihtaa rauhallisempaan suokkiin. Vastasin että tällä mennään.

Kivasti ruuna tuli käynnissä rauhallisemmaksi. Oli kyllä vähän tuijottelevaa ja herkästi jännittyvää tyyppiä, joten nopeasti mielialat vaihtui. Mutta tykkäsin kovasti. Laukat nousi asiallisesti ja ratti ja jarru toimi. Eikä kentällä tarvinnut suuremmin tehdä ohjasliikkeitä hidastuksiin. Ei raippaa eikä kannuksia.



Vetoliinojen kiinnityksestä hepo taas jännittyi. Itse vetämistä tai hyppimistä ei päästy testaamaan alle yhtään. Käynnissä lähtöviivalle ja sitten olikin jo aika mennä. Esteet mentiin mukisematta, vähän tuli kiemuraa ja ruuna vaihteli laukkoja. Itse yritin muistella että missä oli jäisiä kohtia, joita piti vältellä. Ruuna liikkui ok-vauhtia itse. Pohja oli vähän liukas, joten kovin ei voinut usvatella. Pieniä ohjausongelmia oli ja meinattiin välillä eksyä pientareen puolelle (jonne oli kielletty menemästä terävän hangen takia). Minä kuvittelin että oltaisiin menty enemmänkin väärässä laukassa. Hepo oli aavistuksen jännittynyt mutta kuunteli kuitenkin. Hyppyrit meni ok, samoin alkusuoralle saatiin toisella kerralla kiihdytettyä eikä tynnyripujottelustakaan sanonut enää mitään. Virheittä maaliin.








Oltiin noin sekunnin verran hitaampia kuin Reijo ekalla kuskillaan. Kymmenestä kisaajasta päädyttiin kuitenkin neljänsiksi. Hyvän mielen kisat ja 6 palkittiin ruusukkein. 3 ekaa sai pokaalitkin.

Vähän tuli hiki.
Meidän tiimi ruusukkeiden kanssa.
©Anne

Videossa ensin GoPro-versio ja sitten Annen kuvaamana kentän keskeltä:


Ekaa ja vikaa kuvaa lukuunottamatta loput on otettu Venlan kameralla, kiitos sitä käyttäneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora