lauantai 2. marraskuuta 2013

Testissä Haukankallio

Lauantaina lähdin Hausjärvelle testaamaan Haukankallion tallia. Etukäteen vaikutti lupaavalta. Ei ihan perinteinen ratsastuskoulu, sillä maksetaan erikseen hevosvuokra ja opetus. Ratsu tavallaan vuokrataan valmennukseen. Kivan siisti paikka ja erityisplussa sisävessasta!

Ratsukseni sain Rekun ja se oli valmiiksi jo hommissa. 162 cm korkea entinen estetykki, tamma. Kiltti ja pörrönen. Syntymävuosi 1993 eli vanhempaa kalustoa.

Ratsukoita tunnilla oli 6. Tarjolla oli tunnin tai tuplatunnin mittaisia. Päätin alottaa yhdellä tunnilla, osa ratsukoista sitten jatkoi toisen putkeen. Rekkua mainostettiin reippaaksi, ei kannuksia ja raippakin kehotettiin jättämään pois. Tänään oli kaikkea muuta kuin reipas. Ensimmäiset 45 minuuttia sain patistella sitä liikkeelle. Ei kuulemma yleensä ole noin laiska. Nyt on saikkuillut ja kuulemma huonossa kunnossa.

Alkukäynnit kesti 20 minuuttia. Rupesi jo epäilyttämään. 13 minuutin jälkeen rupesin keräämään ohjia tuntumalle omin luvin mutta käsky kävi ettei vielä. Tässä vaiheessa oli semmonen olo että olen väärässä paikassa. Huolestutti kovasti mimmonen tunti on tulossa. Vastaavasti sitten onneksi lopetettiin vasta 20 yli.

Open metodit oli että ratsu ensin rennoksi, sitten liikkumaan eteen ja vasta sen jälkeen vaadittiin muuta. Jotenkin noin minäkin sen ajattelen, tosin vähän hevosesta riippuen että pitääkö ihan aluksi pyytää eteen tai malttaa odottamaan.

Lämmintä oli +6, hyvin tarkeni.

Rekku ei kuunnellut oikeaa pohjetta. Ope käski johtaa kunnolla. Tehtiin avoja käynnissä ja ravissa.
Vähän erilaista mutta hyvin ope osasi ohjeistaa kun kerroin mikä ei toimi. Välillä tuntui että varastin aika paljon open huomiota.

Lopuksi laukattiin pääty-ympyröitä. Ihanan helposti nosti laukat. Ope kehotti tekemään isomman ympyrän ettei kaaduta. Kenttä oli päädystä märähkö mutta muuten yllättävän hyvä. Laukkojen jälkeen tamma vähän kiirehti mutta lujaa ei menty missään vaiheessa.

Ongelmia:
en saanut "reipasta" hevosta kunnolla liikkeelle
ei kuunnellut pohkeita sivullekaan kovin hyvin

Parannusta:
tolkku ratsu eikä puuhaillut mitään omiaan
rupesi käyttämään selkäänsä kivasti
laukat nousi helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora