keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Holhottavana koulutunnilla


Keskiviikkona kävin korvaamassa yhden väliin jäävän torstain estetunnin. Tällä kertaa oli luvassa koulua ja ratsukseni oli merkattu kirjava Celine. Kiva saada taas uusi tuttavuus ja plussaa siitä että tämä on tamma. Hepo löytyi ulkokarsinasta loimi päältä. Klipattu, joten alkukäynteihinkin laitettiin loimi. Oli kiltisti hoidettavana.

Tunnilla olin hieman näreissäni siitä etten ehtinyt kokeilla mitään itse vaan kaikki kommentoitiin etukäteen. "Pidä kaula suoraan vasemmassa kierroksessa, oikeassa taivuta huolellisesti." Tms. Meni vähän huonosti. En tainnut vaatia tarpeeksi. Kiva olisi ollut myös opetella ratsun toimintaa omien "erehdysten" kautta. Itelle tuli kommenttia että hartiat pitää rentouttaa ja pitää kunnon ulkotuki.

Hepo oli ihan erilainen kuin kuvittelin. Eihän se vyörynyt vaan oli tasainen ja reipas. Väisti tosi helposti, vähän liiankin kun vasemmalle kääntyessä perä otti sivuaskelia. Mentiin väistöjä käynnissä ja muistaakseni ravissakin. Pitkältä sivulta sisään, suoristus ja takaisin. Nopeasti rupesi ennakoimaan ja tehtävää piti sitten vähän varioida.

Laukassa kaahasi. Edestä raskaalta ei tuntunut siinäkään mutta etupainoinen oli. Etujalat juoksee ja takaset jää. Ravissa oli hetkittäin kiva.

Lopputunnin tehtävä ravissa radan poikki ja laukannostot ei meinanneet millään mennä opea tyydyttävästi. Aina oli jotain pielessä. Tultiin liian lujaa, ei jatkettu laukkaa suoraan, jäin sisältä liikaa kiinni jne. Jos jotain sainkin korjattua niin muualta löytyi sanomista. Peruutuksetkaan ei meinanneet lähteä kunnolla.

Loppuverkassa olisin halunnut saada Celineä venyttämään kaulaansa mutta ohje oli pitää paremmalla tuella. Tämän kanssa tarvitsisin muutaman kerran lisää että rupeaisi toimimaan. Olisin nytkin halunnut hinkutella itsenäisemmin. Saatiin kuitenkin pari hyvää hetkeä tunnin aikana kun hepo pyöristyi ja rauhottui. Kädelle se ei painanut mutta oli etumatala. Työskenneltiin loppuun asti ja Celine jatkoi sitten vielä seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
vähän luikero
istuin kuulemma liian takakenossa

Parannusta:
väisti tosi helposti (melkein liiankin)
nosti laukat helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora