maanantai 4. marraskuuta 2013

Sokerin kyydissä


Maanantaina en mennyt yhtä intopinkeänä tallille kuin yleensä koska arvelin ihan oikein että Harmonia on jalkansa takia vielä levossa. Arvelin jatkavani Tytsyn kanssa mutta ratsukseni olikin merkattu Sokeri. Vihdoin siis sen kyytiin kun ekalla kerralla valitsin Assin. Hyvä niin, sillä Assi myytiin eikä ole enää valikoimissa. Kuten ei Cavalakaan. Ekaa kertaa ratsuni sattui olemaan jo valmiiksi hommissa. Kuulin että Tytsyä laiskempi, joten varustauduin kouluraipalla ja ponikannuksillani. Päätin etukäteen että jos saan Tytsyn niin nyt olisin sille varustautunut samoin. Ratsukoita meidän tunnilla oli 4.

Sokeri ei ollut erityisen tahmea. Pohkeilla pyytämällä sai liikkumaan. Eikä kiemurrellut yhtä pahasti alkuun kuin Tytsy. Aika suokkimaiseen tapaan suoraviivainen. Ope oli edelleen tallin kakkosope. Tehtävät oli vähän samantyylisiä kuin viimeksi Tytsyllä. Kenttä oli edelleen märkä, joten hirmuisesti ei kurvailtu. Oltiin parkkiksen puolella kenttää.

Alkuverkkojen jälkeen oltiin käytännössä koko tunti opekulmassa ympyrällä ja siitä yksitellen tehtiin kaksi lävistäjää. Temponmuutoksia. Eka lävistäjä kooten, jälkimmäinen eteen ratsastaen. Ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Lyhyt sivu mentiin yleensä eri askellajissa. Sokeri venytti yllättävän hyvin kaikissa askellajeissa. Takaisinpäin olisi voinut tulla vielä vähän paremminkin. Mutta laukat nosti tosi kivasti. Ja lopuksi vielä tehtiin ravin kautta laukanvaihdot, niistä suoriutui ihan superhienosti. Yksi raviaskel väliin ja uusi laukka, kumpaankin suuntaan.

Hankalinta oli saada tammaa asettumaan oikealle. Onneksi ympyrällä oli paljon aikaa värkkäillä tämän kanssa. Lopuksi vähän parani, ratsu suoristui ja hitusen pyöristyikin. Hassuinta oli että laiskaksi mainostettu Sokeri liikkui mulla tänään paremmin kuin reippaaksi mainostettu Tytsy perjantaina.

Sokerille plussat myös tunnin jälkeisestä kivasta käytöksestä. Ihanan tolkku hoitaa.

Ongelmia
vähän etupainoinen ja raskas
hankala asettaa oikealle

Parannusta:
ei oikonut, juuri kiemurrellut tai hidastellut
nosti laukat kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora