maanantai 18. marraskuuta 2013

Kolmas kerta Tytsyllä


Maanantain tunnille ei ollut vielä Harmoniaa tarjolla. Vähän haaveilin Sokerista mutta listassa luki Tytsy. Omistaja totesi ettei viitsinyt laittaa mulle Topiasta koska se olisi tullut taas suoraan tallista. Vastasin että hyvä. Ajatteli että olisin halunnut revanssin sen kanssa. Mutta ehtiihän tässä. Ratsukoita tunnilla oli neljästä viiteen. Viidentenä osan ajasta mukana pyöri omistajan tytär uudella tulokkaalla. Lämmintä oli +1 ja kenttä oli hyvässä kunnossa.

Tytsy oli vähän aiempaa äkäisempi tallissa. Päättelin että hepo lienee siis vähän erilainen ratsastettaessakin. Jätin raipan ja kannukset edelleen matkasta. Tänään tamma olikin vähän reippaampi. Mutta edelleen luikero. Alkukäynneissä ajelehti vähän omiaan ja ohjastuntumallakin tuntui valitsevan reittinsä osin itse. Volteilla puski loppupuoliskolla sisään. Ope muistutti että olympia on hidas kuolain ja pitää muistaa itse olla nopea.

Tänään jatkettiin kokoamistreenejä. Ei ollut ihan yhtä epätoivoista kuin viimeksi Topiaksella. Ravissa lyhennettiin askelta ja siinä malttoi hetkittäin kuunnella istuntaa kivasti. Tehtiin myös ravista pysähdyksiä. Huonosti malttoi seistä ja liikutteli jalkojaan. Piti välillä ottaa vähän pidemmät harjoituspätkät paikallaanoloa. Vasemmalle asettui huonosti. Itsenäisesti asetin vähän sisään ja ulos.

Tämän päivän tunnin riemastuttava asia oli huomata että kun menee huonosti niin pitää itse jämäköityä ja ratsastaa paremmin. Se auttoi. Alkutunnista jalkani kuulemma varsinkin volteilla ajautuivat turhan taa. Lopputunnista tuli kehuja että pysyy paremmin omalla paikallaan. Viikko sitten jalkoja piti siirtää nimenomaan taaemmas. Hartioiden rentouttamisesta tuli taas kommenttia.

Hankalin askellaji oli laukka. Vasen laukka tuntui ristilaukalta ja oli aikamoista kaahotusta. Oikea tuntui paremmalta muttei muuten ollut juuri kauniimpaa. Laukan jälkeen ensimmäinen sivu ravissa oli kaahotusta mutta nopeasti sain alleviivattua ettei kuulu juosta ja kontrolli palasi hyvin.

Lopuksi tehtiin ravissa vielä temponmuutoksia. Keskiraviakin sai pyytää ja edelleen tahti kiihtyi eikä sitä juuri syynätty.

Vasen asetus ei tuntunut menevän millään kunnolla läpi. Kun muut lopettelivat niin minä sain opelta raipan ja kehotuksen ratsastaa Tytsy ensin hyväksi. Hepo ei jatkanut seuraavalle tunnille, joten oli aikaa vielä hetki pyöritellä käyntiä ja ravia. Menihän siinä aikaa ennen kuin Tytsy uskoi että vasen pohkeeni tarkottaa muutakin kuin lisää vauhtia. Ja lopulta asettui sen verran vasempaankin että oli hyvä palkita loppukäynneillä. Itsellenikin on hyvin mieluisaa että lopetetaan vasta tarpeeksi hyvään suoritukseen.

Tytsylle tuli hieman hiki. Tunnin jälkeen ei ollut tallissa vieläkään lutunen. Samoin Harmoniaa yritin käydä rapsuttelemassa mutta tamma osoitti hyvin selvästi ettei kaipaa seuraani.

Ongelmia:
asettui vasemmalle huonosti
vasen laukka
laukasta raville siirtymät ei ihan siisteimmästä päästä

Parannusta:
oikea kierros oli helpompi
ratsastin paremmin
lopuksi asettui kumpaankin suuntaan
ei kaahottanut kuin hetkellisesti laukkojen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora