lauantai 26. lokakuuta 2013

Viimeinen estevalkka


Lauantaiaamuna oli Ankin vika estevalkka Aaltiksella. Ratsutoiveiksi laitoin Assin, Ellin ja Karkin. Assi tuli. Laitoin ponikannukset jalkaan ja toivoin että hepo liikkuu tänään. Eilen oli kuulemma ollut reipas esteillä. Ratsukoita oli 6 ja keli nollassa.

Alkutunnista meidän liikkuminen oli tosi tahmaisaa. Raipallakaan ei ollut juuri vaikutusta. Pohdin jo että olisipa pidemmät kannukset. Alkuun ravipuomeja. Verkan kohokohta oli kun pysyttiin koko voltti laukassa ilman tiputusta raville.

Esteitä oli 4 ja tultiin parin hypyn tehtäviä. Alkuun välivolteilla. En osannut olla hypyissä mukana kun mateluvauhdista en tiennyt mistä hyppää. Kun ope käski kevyeen istuntaan niin vauhti parani.

Tänään otettiin Assin kanssa ekat kiellot. Ei tultu suorana esteelle vaan puski lapa edellä ohi. Kumpikin oltiin hypätty jo aiemminkin eikä korkeus huimannut päätä. Max 60 cm.

Muutenkin oli aika kamalaa ja laukat nousi koko tunnin huonosti.

Lopputunnin 6 esteen radallakin tuli ongelmia. Vääriä laukkoja oli jonkin verran mutta riemun aihe oli laukan vaihto ravin kautta ilman jumimista. Yleensä kun raville otto tiesi totaalista hyytymistä.

Istuntaan tuli kommentteja että kädet lähemmäs, ei etukenoa. Jäin liikaa matkustelemaan vaikka omasta mielestäni yritin ratsastaa. Assi on liian herkkis mulle, tulkkaa kaikki pienet heilahdukseni. Yllättävän hyvin otti pidätteet vastaan, linjoilla vähän kiihtyi.

Tämä tunti oli taas paluu maan pinnalle, en osaa mitään. Assi pääsi tämän jälkeen takaisin pihalle.

Ongelmia:
2 kieltoa
joko ei ollut vauhtia tai sitä oli turhan paljon

Parannusta:
pysyin hyvin kyydissä
loppuraveissa tamma liikkui itse

Videoita tulossa ehkä joskus myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora