maanantai 14. lokakuuta 2013

Vauhtimaasto Harmonialla


Maanantaina tallilla odotti yllätys kun luvassa oli maasto. Ratsukseni oli onnekseni merkattu taas Harmonia. Tamma oli tarhassa ja kiva oli huomata että ei tarvinut käydä metsästämässä vaan tuli luo kun odotin. Kuntoonlaitossa oli ihanan kilttinä. Harjaamisen jälkeen lattia näytti jääkarhun turkilta. Kesäkarva irtoaa vauhdilla.

Omistajan tyttö lähti vetämään meidän huomioliiviletkaa. Kysyi että tahdotaanko rauhallinen vai reipas maasto. Vastasin että reipas.

Harmonia oli kivan tolkku. Reipas mutta pysyi käsissä. Tovi meni opetellessa miten jarrut toimii maastossa ja saan turvavälin pidettyä. Mutta keksin senkin. Hyvin paljon ja hyvin pieniä pidätteitä. Eikä voi myödätä kovin löysälle ohjalle vaan piti ratsastaa aika napakkaa tuntumaa vasten. Ja hepo kulki pääosin oikein nätisti. Käynnissä ehdin miettiä omien käsien paikkaa ja myötäämistä liikkeen mukana.

Mentiin pääosin hiekkapohjaisia autoteitä. Kopinaa kuului mutta ihan reippaasti silti edettiin. Laukkapätkiä tuli lopulta aika monta. Villi veikkaus että 7. Sykemittarin käyristä voisi tarkastaa. Laukkaan vähän ampaistiin ja turvavälit meinasi kadota kokonaan. Onneksi edellä oleva ei häriintynyt Harmonian läheisyydestä. Lopuksi vaihdettiin paikkaa heti vetohevosen perään. Ja siitäkin olisi Harmonia mieluusti vielä painanut ohi. Kertaalleen tuli laukassa yksi melko mojova pukki. Onneksi ei enempää. Hyvin pysyin kyydissä. Jatkossa osasin ennakoida aikeetkin ja pidin turvan tarkemmin ylhäällä. Gps sanoi maksiminopeudeksi 38,8 km/h.

Mutta vaikka ratsu vähän kuumui niin silti malttoi hienosti kuunnella puolipidätteitä. Eikä kertaakaan ryysätty laukan jälkeen hallitsemattomasti. Lopulta malttoi jopa odottaa ja jättää vähän väliä kun vetoheppa laukkasi edeltä.

Paluumatkalla oli kivan rento eikä kiihdytellyt vaikka testimielessä löysäsin ohjat hetkellisesti pyykkinaruiksi. Ohiajavasta autostakaan ei sanonut mitään.

Lopuksi pyörittiin vielä hetki kentällä. Ekat minuutit ei olleet kovin hyviä. Ohje oli että saa laukatakin. Lopulta otin yhdet nostot kumpaankin suuntaan. Ois voinut viilata vielä paremmiksi mutten tässä vaiheessa enää viitsinyt. Raveissa tasottui tosi kivaksi. On se vaan ihana!

Tunnin jälkeen oli edelleen kilttinä. Ja nyt innostuin rapsuttelemaan ja selvästi löytyi Harmonian mielestä hyviä paikkoja. On se ihana! Sanoinko sen jo? Ihana!

Ongelmia:
yksi pukki

Parannusta:
laukat ainakin vaihtuu lennosta
ei kuumunut yhtään liikaa
turvavälitkin säilyi lopulta
kentällä ravista tuli oikein kiva
rupesin jo supattelemaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora