lauantai 26. lokakuuta 2013

ABC-cupin ensimmäinen päivä - koulukisat


Viikonloppuna oli kahden päivän mittaiset ABC:n seurakisat, joissa samalla kisattiin ABC-cupista. Minä sennuissa. Ensimmäisenä kisana lauantaina oli koulua. C:hen ei kuulemma mitään asiaa ja ihan mielelläni lähdin testaamaan KN:ää. Harjoittelun ollessa edelleen vähäistä.

Olin Aapolle päivän eka kuski. Luokassa 18 lähtijästä seitsemäntenä vuorossa. Verkka oli maneesin päädyssä ja siinä Aapo tuntui hetkittäin aivan superhyvältä. Liikkui mutta oli kuitenkin kevyt. Ensimmäinen loiva kiemura meni kiihdyttelyksi mutta nyt osasin ratsastaa sen alta pois jo verkassa. Ravissa sain istuttua pohkeet kiinni. Laukassa tuntui lyhyeltä ja kevyeltä. Ajattelin että meneepä meidän rata miten tahansa niin näillä verkan onnistumisen tunteilla elän pitkään.

Radalla en sitten ymmärtänyt ratsastaa tarpeeksi eteen. Ajattelin että vähempikin riittää. Aapo oli edestä epätasainen enkä edes huomannut. Keskiravin ratsastin omasta mielestäni kerrankin kunnolla. Silti saatiin siitä 5. Tahti ei säily.

Radan jälkeen oli aika shokki saada paperi: 54 %. Parin tunnin angstin jälkeen tajusin tarkistaa pisteet ja totesin että väärin laskettu. Uusintalasku antoi tulokseksi 56,6 % eli edelleen aika alakanttiin.

Tämä jäi kaihertamaan niin että kisan lopuksi kysyin tuomarin mielipidettä. Vastasi oikein asiallisesti että aktiivisemmin, parempi peräänanto ja paremmat taivutukset. Ope taas kauhisteli meidän huonoja teitä. Toinen loiva kiemura kärsi muistihäiriöstäni. Voltit yritin tehdä paremmin kuin viimeksi. Silloin olivat liian isoja, nyt sitten liian pieniä.

Eipä tähän tyytyväinen voinut olla. Video kavalsi totuuden että ei ne huonot pisteet aiheetta tulleet. Tänään en edes havahtunut kun tuomarin ohi ratsastaessani kuulin "viisi". Paras numero oli 6,5 ekasta laukkalävistäjästä. Laukkaympyröistäkin tuli vain kutoset kun ratsastin nyt muka vähän hillitympää laukkaa enkä niin lujaa kuin yleensä. Kaikki kolme pysähdystä olivat levottomia. Videolta meno näyttää koko radan hitusen veltolta. Tästä syytän vain itseäni etten ratsastanut enempää, olisi siitä irronnut.


Todistusaineistoa radasta. Kuvauksesta taisi vastata JKH-tiimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora