maanantai 7. lokakuuta 2013

Ihanaisella tammalla esteitä


Maanantaina Mallulla oli luvatusti esteitä ja tunnin piti paikan tytär. Hevostoiveeni meni läpi ja sain Harmonian. Jee! Olin kuulemma kyseisen tyttären lisäksi toinen ihminen Suomessa, joka tammalla hyppäsi. Ratsukoita tunnilla oli 4 ja keli suosi. Reilu +10 ja pohja hyvässä kunnossa.

Estepenkkiä ei tähän hätään kaiveltu, joten menin koulusatulalla. Ennen tuntia Harmonia oli tosi lutunen laittaa kuntoon. Esteitä ei tarvinnut meidän kasailla. Alkuverkat mentiin sangen pitkillä ohjilla. Tamma oli enempi laiskahko kuin reipas. Sai ratsastaa eteen. Eikä huolettanut laukatakaan löysin ohjin. Kivasti tahti pysyi olinpa sitten kevyessä istunnassa tai en.

Verkkahypyt hypättiin ristikolle. Etukäteen kuulin että saattaa kiihdytellä esteille ja sitä vähän yritti. Välillä meni pidätteet paremmin läpi mutta hyppäsi kivan mukisematta. Ristikkoa alkuun kummastakin suunnasta, sitten oikeasta  kierroksesta pystynä. Tähän tuli päivän huonoimmat lähestymiset. Pari-kolme peräkkäistä hyppyä kun askel ei osunut yhtään.

Sitten hypättiin vasemmassa kierroksessa porttia. Vähän kattoi ekalla kerralla mutta yli meni. Otettiin 4 hyppyä ja joka kerta käänsin esteen jälkeen eri suuntaan. Vääriä laukkojahan siitä tuli. Muuten ihan ok. Kolmas este oli alhaalta melko tyhjä pikkupysty roikkuvilla pelokkeilla. Suunnitelma oli tulla vaan kerran mutta paikat oli taas hukassa niin tultiin kolmesti. Vika kerta aika ampaisemalla mutta sujuen. Ekalla yrityksellä taisi pudota.

Neljäs este oli tynnyri. Arvelin taas oikein että hankalinta on käännös esteelle. Ekalla kerralla meinasi mennä kaarre leveäksi. Mutta kivasti päästiin yli tästäkin. Harmonialla oli oikein kiva hypätä.

Loppuun tultiin vielä 4 esteen rata eli kaikki hypätyt peräkkäin. Estekorkeus n. 60 - 80 cm, ei nostettu aiempien hyppyjen jälkeen. Suunta vaihtui joka kerta paitsi ekalla ja vikalla. Leikittiin kisoja ja muut odotti kentän ulkopuolella. Hypättiin vikana. Halusin tasaisen suorituksen, joten päätin tehdä kunnon tiet ja mennä mieluummin vähän hitaasti. Oikein kivasti menikin. Pahin ongelma oli kaarre ennen vikaa estettä. Laukka lähes kuoli ja piti usuttaa kohti estettä. Juuri tämä pätkä videolla ei näy. Mutta kehuja tuli hienoista laukanvaihdoista. Jälkimmäisen teki askeleessa.

Loppukäynnit käytiin kimoporukassa maastossa. Oli jo sangen pimeää. Harmonia ei malttanut pitää kunnon turvaväliä mutta muuten meni oikein kivasti. On se vaan ihana tamma. Tunnin jälkeen esitteli sitten tammapuoltaan kun syödessään pyysin väistämään takapuolta sivulle. Taisi kuvitella että tulen viemään sapuskat, sillä sen verran äkäisesti heilutteli takastaan sivulle. Ei ollut potkaisemassa, kunhan uhkaili. Mutta tästä syystä ei kuulemma parhaimmasta päästä tuntiratsuksi. Harmi, sillä minä ainakin tykkään hirmuisesti. Nyt siis tyttären omana. Toivottavasti saan sillä edelleen mennä vaikka kisakäyttöön se ei herukaan. Ja mikä hauskaa, kerrankin hevonen, josta tykkään sekä koulussa että esteillä!

Ongelmia:
rytmi ei ihan pysynyt samana
vaihdot ei aina onnistuneet

Parannusta:
kyttäilemättä ja mukisematta kaikesta yli

Anni videoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora