lauantai 12. lokakuuta 2013

Kieltoja kisojen alle


Lauantaina kävin ABC:llä hyppelemässä poikkeuksellisesti eri seurassa. Oltiin kaksin. Annella ja Kaisalla oli sitten omat treenit vielä luvassa. Hyppyjä Aapolla ennen kisoja ohjelmassa. Hepo oli tänään poikkeuksellisen äkäisenä ja tiedostin näykkimisvaaran.

Toiveena oli hypätä hitusen isompia kuin kisoissa. Heli kysyi että tahdotaanko maneesiin vai pihalle. Yksimielisesti ulos. Kelinä puolipilvinen +9. Tarkenin ilman takkia.

Aapo oli tällä kertaa yllättävän rauhallinen. Kulki ihan kelvosti mutta aika paljon sai patistella eteenpäin. Ois pitänyt raipalla herätellä vielä paremmin. Verkkahypyt meni tuttuun tapaan aika päin honkia kun askeleet ei sopineet. Ristikkoa muutaman kerran. Ja vaikka kuinka yritin keskittyä niin ei juuri parantunut. Tultiinkohan se vielä pystynäkin. Ja sitten sarja pariin kertaan. Ei siihenkään parhaat lähestymiset. Liian pienesti sisään ja venymistä väliin. Yli kuitenkin.

Toiveiden mukaan hypättiin rataa. Eka kierros ei ollut minimaalinen vaan kivan kokonen. Jotain 70 - 80 ehkä. Alku oli suht selkeä mutta viimeisimmät 4 estettä oli taas pikkuruista kääntämistä esteeltä toiselle. En meinannut millään oppia rataa. Kuitenkin jo ekalla kierroksella käänsin tiukat tiet. Vähän jotain viilaamista mutta aika kivasti meni. 8 estettä, 9 hyppyä.

Toiselle kierrokselle esteitä nostettiin ja korkeus oli n. 80 - 90. Eli suht maltillinen edelleen. Vieläkin hepo piti herätellä liikkeelle oman vuoron koittaessa. Alotin omasta mielestäni ihan hyvällä hypyllä ykköselle enkä tehnyt hullun tiukkaa tietä kakkoselle. Ihan tavallinen pysty mutta silti Aapo tökkäsi. Kuski selvisi pienellä etukumarruksella. Uusi yritys, muka parempi laukka mutta taas. Ope laski esteen ristikoksi, päästiin yli, ympyrä ja sitten se ylittyi (tipahti) siinä pelottavassa 90-korkeudessaan. Vähän lentämällä mentiin seuraavalle mutta sen jälkeen sain hallinnan taas takaisin.

Loppurata suht ok. Ja kyseinen pysty ylittyi sitten toisesta suunnasta huomattavasti tiukemmalla tiellä. En vissiin vaan aluksi ollut tarpeeksi menossa. Tokalla yrityksellä yritin hypätä ennen heppaa ja etukenotin. Sekä annoin Aapon kiihdyttää kohti estettä, mikä ei koskaan ole hyvä ratkaisu. Kuvittelin että nyt se imee. Ei siis ollut kunnolla pohkeen edessä.

Olisin halunnut lopuksi hypätä kakkosen vielä uusiksi. Mieluusti ekankin. Open mielestä meille kuitenkin riitti ja jätettiin tähän. En tullut ihan tyytyväiseksi näistä hypyistä. Triplattiin tähänastinen kieltomäärämme. Mutta nyt totean että se 80 cm on ihan hyvä kisakorkeus. Ei ainakaan isommista kannata vielä haaveilla. Kisalupa siis herui, tallin omat kisat: KN ja 80 cm!

Ongelmia:
pelottava pysty (yhteensä kaikilla 4 kieltoa tunnin aikana)
muutama väärä laukka radalla
ei ollut pohkeen edessä

Parannusta:
eka kierros oli siisti
kääntyi hyvin

Tipi videoi meidän vikan kierroksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora