lauantai 12. lokakuuta 2013

Kouluratsastusta Assilla


Kisojen alla sain mennä Assilla myös koulutunnin. Ensimmäinen tai toinen koulutunti tällä ikinä. Hepo oli vielä tarhassa. Kelinä oli puolipilvinen +10, mentiin maneesissa. Tallissa oli muuten asiallisesti mutta selvästi ilmaisi ettei nälkäkuopasta tarvitsisi harjata ollenkaan.

Päivän aiheena olleet pohkeenväistöt ei olleet kovin hohdokkaita. Kun sivuaskelia ei tullut niin ope laittoi mut omiin tehtäviini väistättämään Assin takaosaa eli pyörimään etuosakäännöstä paikallaan. En tiedä paraniko meno juuri sillä. Väistöissä liike tahtoi sammua kokonaan eli ei menty sivulle eikä juuri eteenkään. Ravissa paremmin, käynnissä hyytyi kokonaan. Taivutukset oli hankalia.

Sanomista tuli kyynärkulmista ja liian pitkistä ohjista. Automaattisesti kun löysään ohjia jos ratsu ei liiku jalasta eteen. Ja meidän meno oli erityisen tahmeaa. Pyöristymisiä ei näkynyt. Oikealle ohjalle en saanut tuntumaa. Itse olisin halunnut ratsastaa hellemmin.

Mutta päivän yllätys oli hyvin nousseet laukat. Vasen nousi hienosti pienellä pyynnöllä, oikea sekin tappelematta. Laukkaa piti ratsastaa eteen.

Loppuverkoissa Assi rupesi vihdoin liikkumaan. Varmaan huippu ratsastaa kun rupeaa toimimaan. Tänään ei siihen päästy.

Ongelmia:
tahmeus
väistöt

Parannusta:
vasen laukka nousi hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora