sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Taas uusi estekisatamma testissä


Sunnuntaina kuvittelin meneväni ensin neljän tunnille koska niin oli aiemmin sovittu. Listassa ei nimeäni kuitenkaan lukenut kuin klo 17 estetunnin kohdalla. Neljän tunti oli lisäksi ihan täynnä. Menin siis suosiolla vain hyppäämään. Säästinpä ainakin 27 euroa.

Estehepakseni oli merkattu arveluideni mukaan Assi. Sain luvan lähteä viikon päästä Saaran tallille estekisoihin, joten nyt oli ratsunvalintatreenit. En ole Assilla ikinä ennen rataesteitä hypännyt.

Karsinassa tamma oli semihäijy vaikka yritin lahjoa ruohotupsulla. Ilmeet oli semmosia että älä harjaa mua siitä. Mutta ei kuitenkaan uhittelua pahempaa tehnyt ja omiin vastauhkauksiksi tarkotettuihin kädenheilautuksiini reagoi aika voimakkaasti.

Esteitä maneesiin tuli 6: kaksi suoraa linjaa ja yhdet viistopystyt. Oksereita näistä oli kaksi. Linjoille 3 ja 5 laukkaa.

Heti alkuverkasta asti Assi oli aika tahmea. Ei kuunnellut pohkeita kovin hyvin ja mateli menemään. Eikä siitä raipastakaan juuri vauhti parantunut. Ihan pahinta matamista tämä ei ollut mutta ope huuteli lisää vauhtia sekä parempia kyynärkulmia.

Verkkahypyt tultiin puoliristikolle. Assi yritti vähän kiihdytellä juuri ennen estettä. Kantapäät alas tuli ainakin kommenttia. Yli mentiin kuitenkin. Kahdesti tai kolmesti. Vikalla kerralla este oli pystynä.

Tämän jälkeen tultiin 3 laukan linjaa, jonka perään verkkaeste. Taidettiin ottaa samantien toinenkin linja mukaan. Eli 5 hyppyä. Liikkeellelähtö oli vähän tahmeaa ja ekaan väliin tuli 4 laukkaa. Yritin pitää laukan aktiivisena kaarteessa mutta en ihan onnistunut. Esteelle linjatessa vauhti taas meinasi lähteä kiihtymään. Vika linja tultiin hallitusti kuudella. Olin aika äimistynyt, sillä muistelen nähneeni Assin estetunneilla aina hyvin vauhdikkaana. Jopa niin reippaana etten ole yhtään hinkunut sen kyytiin.

Jälkimmäiselle kierrokselle perään tuli vielä 5 laukan kaareva linja, 7 hyppyä siis. Sanoin opelle että saa korottaa niin paljon kuin tahtoo. Estekorkeus meille oli siis n. 70 - 75 cm. Tuntuivat mokomat isoilta. Yritin usuttaa Assin kunnolla liikkeelle heti alkuun. Hankalaa oli, sillä piti käydä kunnon taistelut ennen kuin päästiin edes laukkaan. Usvatettiin maneesia muutaman kerran ympäri open nostellessa esteitä. Eka väli päästiin kolmella mutta jotain ongelmia siihen tuli. Kolmoselle tultiin vähän paremmin. Laukka taisi jäädä vaihtumatta. Linjalle askel ei sopinut sisään ja tultiin huonolla hypyllä. Välissä puskin eteen että päästäisiin nyt viidellä. Assi pääsi pitkäksi ja unohdin pohkeet irti. Hepo melkein pysähtyi jälkimmäiselle ja heilahdin etukenoon ja ehdin jo ajatella että tuli kielto. Mutta hyppäsi kuitenkin lähes paikaltaan. Varmasti aika kamalan näköistä. Kasasin itseni kaarteessa, Assi taas ei vieläkään liikkunut eteen kuten olisin halunnut. Mutta vika kaareva linja meni paremmin. Vaikka ainakin yksi este kopsahti niin Assi taisi nostella kavionsa niistä kuitenkin puhtaasti yli.

Olin tosiaan hieman hämmästynyt kun katsoin esteiden olevan suurimmaksi osaksi noin 70-senttisiä. Tuntuivat isommilta. Opelta kyselin että miten saisin Assin paremmin liikkeelle, kannattaisiko laittaa kannukset. Suositteli laittamaan kisoihin mutta muistutti että Assilla on myös niitä kiitopäiviä. Toisaalta noissa kisoissa on arvostelu merkkisuorituksen mukaan, joten ruusukkeita ei tule kuitenkaan.

Ongelmia:
Assi ei liikkunut pohkeista eteen
pohkeet ei olleet aina hypyissä kiinni

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia

Videoita kuvasivat Anna ja Henna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora