maanantai 21. lokakuuta 2013

Cavalaa menoa


Maanantaina tuli tallilta varoitus että jos keli viilenee niin kenttä saattaa olla niin kova että luvassa on käyntitunti. Saa perua halutessaan. Vastasin että ei haittaa mutta kiva kuulla niin osaan pukeutua lämpimästi. Salaa haaveilin saavani uuden tulokkaan Cavalan käyntitunnille. Lämpimästi pukeutuminen ei onnistunut kun en saanut chapseja kiinni enää villasukkien, kerraston ja talvihousujen päälle. Housut meni vaihtoon ja silti mokoma vasen vetoketju laukesi ensin tallille autoillessa ja myöhemmin ratsailla uudestaan. Juuri se sama, joka hajosi myös Köyhiksen selässä ihan normaalivaatetuksella.

Tallilla listassa luki odotetusti Cavala. Hui ja jee! Tamma löytyi sisältä. Kovin oli valkoinen. Eikä nyt ihan niin lutunen kuin ekalla kerralla tarhassa kun puski rapsuteltavaksi. Oli asiallisesti varustaessa eikä satulavyöllekään luiminut. Niin kiltti että melkeinpä jo tylsä. Suitset oli kuolaimettomat kun kuolaimet hankasi suupieliä. Enpä ole kai aidoilla kuolaimettomilla ennen mennytkään. Näissä meni ohjat "kuolainrenkaan" kautta leuan alta ristiin toisen puolen "leukahihnan solkeen". Satulana oli koulupenkki. Heppa oli hassun lyhytkarvainen. Tuli terrierin karkea karva mieleen.

Kentällä satulointia paranneltiin taas taaksepäin. Olihan se jäänyt aika eteen kun tarkemmin katsoi vaikka yritinkin hivuttaa tavallista taaemmas. Jalustinhihnoissa ei ollut säätövaraa enää enemmän kääpiöille eikä tämänmallisiin saanut edes kierteitä. Kyllä ne oikein yrittämällä pysyi jaloissa mutta reiän tai pari lyhemmät ois olleet paremmat. Hepo tuntui Harmoniaan verrattuna matalalta ja pyöreältä. Vaikka korkeutta tälläkin on ainakin se 160 cm. Kameran unohdin kotiin, harmi.

En hirmuisesti uskaltanut vaatia koska olin kuullut juttuja että hermostuessaan tammalla menee herne nokkaan ja rupeaa etuset kevenemään. Hepo meni sitten vähän pitkänä ja matalana. Toimi ihan ok kuitenkin. Vauhtia ois voinut suurimman osan ajasta olla vielä hitusen enemmän. Tuntui että pidätteisiin reagoi aavistuksen hitaasti. Kenttä ei onneksi ollut koppura vaan raviakin mentiin. Väistöjä taas keskilinjalta uralle. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Hepalla oli selvästi joku haju asiasta. Vähän seilaavaa oli ja vauhti meinasi hyytyä mutta pyrin pikemminkin kehumaan hyvistä yrityksistä kuin tiristämään parempia suorituksia. Hetkittäin oli raviväistössä jopa rentona. Tunnilla tuli siis ainakin 2 oikein hyvää raviväistöaskelta.

Ope kommentoi että hankala antaa täsmäohjeita kun ei ole tämän selässä ollut. Ja Cavalassakin kuulemma sen verran paljon täykkäriä että luonnetta löytyy.

Otettiinpa pienet pätkät laukkaakin. Paremmassa päässä kenttää pääty-ympyrällä. En osannut nostaa laukkaa käynnistä ja muutenkin oli vähän hankaluuksia nostoissa. Ei mulla tainnut olla raippaakaan. Päästiin kuitenkin joka kerta laukkaan. Laukka oli reipasta muidenkin askellajien edestä. Tosin silti meinasi pudottaa välillä raville. Ja pudottikin. Yritin kuitenkin laukkaakin ratsastaa. Kertaalleen sain noston yhteydessä pukin mutta muuten hepo oli nätisti.

Loppuraveissa vauhti rupesi hyytymään kokonaan ja pienet voltit ei oikein tuoneet meille haluttua tulosta. Harjotusravissa hepo eteni paremmin. Pakkohan sitä oli kuitenkin komentaa liikkumaan, joten hetkittäin istuin muutaman askeleen alas satulaan. Lopulta kysyin että saadaanko pyöriä omia kuvioita. Lupa heltisi ja iso ympyräkahdeksikko rentoutti ainakin kuskia. Kyllä hepokin pikkuhiljaa vähän rentoutui. Alkutunnista tosin taisi olla enemmän hyviä pätkiä ihan vahingossa. Vasen kierros oli helpompi.

Tänään ei päästy maastoon loppukäynneiksi. Tosin siellä oli tosi pimeää ja hepat arvaamattomampia/osalta poistettu jo satula välistä.

Harmonia on paljon ihanampi. Tämän kanssa tuli semmonen olo että vaatisi pidemmän yhteistyön että rupeaisi kunnolla sujumaan. Mutta on se ainakin nätti. Kotiin palatessa mittari näytti -2,5. Mahtoi olla plussalla vielä meidän tunnin aikana.

Ongelmia:
laukannostot
yksi pukki
lopputunnista hyytyi kevyessä ravissa
volteilla valui välillä lapa edellä ulos

Parannusta:
myötäsi hetkittäin niskasta
ei ollut kovin jännittynyt missään vaiheessa
tuli joitakin hyviä väistöaskeleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora