maanantai 28. tammikuuta 2013

Rataharjoitus korkeudella 90 cm


Maanantaina sain odotetusti hypätä uudemman kerran tulevalla kisaratsullani Wäiskillä. Hepo oli taas tallissa mutta nyt kuntoonlaitto sujui paljon sukkelammin kun satulahuovat ja -vyöt oli tutuissa paikoissa. Löytyipä hepalle jopa omat etusuojatkin loimien alta. Ratsukoita tunnilla oli tänään 4. Aiheena rataharjoitus.

Wäiski oli tänään viimekertaa rauhallisempi. Aluksi käynnissä meni ihan hyvin. Ravissa itseäni ärsytti etten saanut käsiäni pidettyä tarpeeksi vakaina vaan ohjastuntuma nyki. Siitä sitten nousi ratsun turpa. Mutta pohkeilla sain asiaa pikkuhiljaa autettua. Vähän taivuteltiin ja tehtiin avoja sekä temponmuutoksia. Verkkalaukassa huomasin miten vinosti edetään. Peilit kavalsi saman. Yritin laukassakin avoajatuksella saada etujalkoja takasten eteen.

Esteitä maneesissa oli 6. Alotettiin loogisesti hyppäämällä niitä etenemisjärjestyksessä. Verkassa taidettiin tosin hypätä neloseste jo kertaalleen. Ensin takapäädystä ristikkoa oikeaan kierrokseen useamman kerran. Meni ihan ok. Kertaalleen vähän kiihtyi estettä kohti ja hypättiin kaukaa mutta muuten sangen kelpoa. Sitten hypättiin kakkonen ja kolmonen, 5-6 laukan kaareva linja oikeasta vasempaan kierrokseen. Sitten perään lisättiin ensin nelonen suunnanvaihtoesteenä ja sitten vielä vitonen eli suht pitkän lähestymisen päähän ristikko-okseri. Ekalla kerralla kaarelle tuli vääriä laukkoja ja vaihtoja. Mutta joka kerta päätin askelmäärän ja se piti. Kuudella tultiin aluksi. Vähän lähelle mutta hepo malttoi kuunnella ja otti vielä kuudennen askeleen. Muuten siistiä ja tasaista.

Sitten hypättiin vika linja eli kutonen (kolmonen toiseen suuntaan) ja seiska (okseri). Väliin näytti muut ottavan 4 laukkaa, niin mekin sitten. Edelleen laukka säätyi ja tultiin haluamallani askelmäärällä. Tämä vissiin kahdesti.

Sitten hypättiin koko rata. Edelleen hepo oli odottaessa itse rauhallisuus eikä laukkaa nostaessakaan yhtään kiihdytellyt. Ratakorkeus oli tulevien kisojen mukaan 90 cm eikä tuntunut yhtään isolta. Alku meni hyvin. Jossain nelosen kohdalla tuli hämminkiä eikä ponnistuspaikat ihan osuneet. Kertaalleen hyppäsin askelta ennen heppaa. Loppurata oli selvästi alkua heikompi. Esteet pysyi kyllä ylhäällä. Ope huusi että nelosesta loppuun kaikki uudestaan. Jatkettiin sitten heti putkeen loppu uusiksi. Meni paljon paremmin ja nyt oltiin hyppäämässä samaan aikaan. Kiva että sain ottaa uusiksi.

Jos hepo on näin rauhallinen niin kisoissa ei ole mitään ongelmia. Pikkusen se tänään tuijotti esteitä maneesin laidalla. Sisäpohkeet meni ihan ok läpi ja laukka oli tosi hyvin säädeltävissä. Ravikaan ei tuntunut enää niin hassulta kuin viimeksi.

Ongelmia:
lopputunnista vähän epätasaisuutta

Parannusta:
aika helppoa ja tasaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora