sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Karkkipäivä


Sunnuntaina en saanut enää hypätä Valmalla kun sillä oli jo hypitty riittävästi tälle viikolle. Päädyin kuitenkin mieluummin estetunnille, joka sopi muihin aikatauluihini paremmin. Heppatoiveiksi esitin Ellin ja Koran. Eipä taas toiveet toteutuneet kun sain Karkin (Meeri). Mikäs siinä, ihan mielenkiintoinen vaihtoehto tämäkin.

Karkki oli edelleen unelma tallissa. Maneesissa oli rauhallinen. Minä en siltä minkäänlaisia tanssahduksia tai steppailuja saanut. Tunnilla oli 6 ratsukkoa. Hepo kulki edelleen vähän pystypäin. Hetkittäiset rajuhkot päänheilutukset vähän haittasivat menoa. Ei ihan selvinnyt että mistä johtuivat. Arvelen protestointia epätasaisesta ohjastuntumasta.

Alkuun tultiin ravissa peilipäädyssä olleita puolikkaita kavaletteja. Vähän kolisteli välillä mutta muuten ok. Laukassa sama juttu. Juuri ennen ekaa hyppyä ope varotti että saattaa loikata välillä aika isosti. Ei tullut isoja loikkia. Kuulemma vähän energisempää laukkaa pitäisi olla. Oikea kierros oli vaikeampi. Kertaalleen käänsin huonosti ja ajauduttiin vikalta kokonaan ulkokautta ohi. Muutenkin tuntui että ekan jälkeen hepo loikkasi sisemmäs.

Sitten tultiin 5 hypyn tehtävää. Linja laukassa, 3 askelta väliin, sitten päätyyn ympyrä ristikoiden yli. Ovea lähin hypättiin kahdesti. 3 laukkaa ennen hyppyä piti laskea askeleet. Laskut meni alkuun hyvin ja Karkki hyppäsi varmasti. Kahdella vikalla ei askel sopinut. Tokavikalla laskin vaan kahteen ja hypättiin kaukaa, vikalla tuli 2,5 ja ravilla yli. Edelleen tuotti ongelmia jos hepo päätti heilutella päätään juuri lähestymisalueella. Sitäkin sattui, ainakin aiemmin kavaleteilla, ja tahti katosi.

Sitten tultiin pidempi tehtävärata. Ravilähestymisellä jumppa, vasen laukka ja kavaletit päädyssä. Sitten taas raviin ja ravipuomit ja loppuun samat 5 estettä kuin aiemmin. Jumpan väliin tuli 2 askelta kuten pitikin. Hypyissä valuttiin vähän oikealle eli seinälle. Ja laukka nousi itekseen vääräksi jo askelta ennen. Pidempää myötäystä kaipasi ope. Kavaletit meni hyvin, samoin ravipuomit. Vaikka lopussa vähän kolautti. Ennen kolmen askeleen linjaa sain laskettua vain kahteen. Laukka vaihtui vääräksi ja hepo meinasi mennä okserista oikealta ohi. Sain kuitenkin ohjattua esteelle ja yli mentiin. Mutta ääneen (ja muutenkin) laskeminen unohtui tässä sähellyksessä. Laukka jäi korjaamatta ja mentiin väärässä laukassa ristikolle. Siinä vaihtui oikeaksi mutta esteen jälkeen valuttiin seinälle. Toiselle ristikolle (ei videolla) kuitenkin parannettiin ja laukka pysyi oikein. Vikakin meni hyvin ja askel osui hyvin.

Vaikka väkeä oli suht vähän niin tämän enempää ei ehditty hypätä. Alkuun vaikutti lupaavalta kun hyppäsin ekana ja aikaa oli vielä 20 minuuttia. Meidän suoritukseen meni pari minuuttia, osalla sitten pidempään. Kun havaitsin että meidän hommat oli tässä niin omin lupineni työskentelin käynnissä. Taivuttelin kummallekin puolelle ja sain Karkkia myötäämään. Otettiin sitten raviakin mukaan kun käynti sujui hyvin. Ravissa oli puolieroja, toiseen pyöristyi helpommin. Kun vika lopulta lopetti hyppäämisen niin kaikki muutkin oli jo itekseen päätyneet ravaamaan. Olisin mieluusti pyöritellyt vielä pidempäänkin.

Ihan kelpo hepo ja hyppäsi tolkusti. Pään heiluttelun takia ei ihan helpoimmasta päästä. Mutta ei tämäkään Valmalle vedä vertoja. Kun Valma tuli maneesiin seuraavalle tunnille niin mieluusti olisin hylännyt Karkin johonkin ja mennyt rapsuttelemaan Valmaa. Maltoin kuitenkin mieleni. Jospa taas parin viikon päästä pääsisin valmailemaan. Pitänee ilmoittaa vähän paremmissa ajoin niin saattaisin päästä hyppäämään sillä enemmänkin.

Ongelmia:
ajoittainen pään ravistelu
yksi pudotus

Parannusta:
oli tosi rauhallinen

Kotoa lähti kuvaaja matkaan ja Anne editoi videon, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora