sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lappeenrannan ekat kisat: 90 cm


Maanantaina estetunnin jälkeen tosiaan ilmottauduin estekisoihin. Luokaksi valikoitui 90 cm, ratsuksi maanantainen Lompa. Eilinen suunniteltu hevostelu Keravalla peruuntui pakkasen takia. Pöh. Sunnuntaiaamun aikatauluni oli jostain aivohäiriöstä johtuen tunnin myöhässä. Onneksi ehdin silti hyvin kisoihin vaikka olinkin paikalla vasta klo 12, joka oli kisojen alkamisaika. Onneksi ensin oli 80-luokka. Ensin listasta osallistujamäärän tiirailu ja oma lähtövuoro. Olin ysikympin ekana. Heppa hyppäsi jälkeeni vielä 90, 100, 40 ja 60. Aikamoinen määrä. Sitten ratapiirroksen opettelu. 367.1 ja 13 estettä. Tajusinpa että työpuhelimessa on kamera! Ei ihan kaikista helpoin rata muistaa muttei onneksi ollut pahoja kohtiakaan. Kävelin radan ja maksoin. Maneesin mittari näytti -9.

Valokuva ratapiirroksesta.



Sitten rupesi jo ekan luokan ratsukoita valumaan verkkaan. N. 14 ratsukkoa oli ekassa luokassa, meidän luokassa 8. Suuntasin etsimään ratsuani. Lompa löytyi loimen alta ulkokarsinastaan. Pään oli pyöritellyt puruihin. Hepan toinenkin kisaaja näyttäytyi ja hoiti oman satulahuopansa satulaan. Minä harjasin hepan, juotin sen ja laitoin suojat jalkoihin. Sitten katselemaan vähän kisoja. Heti ensimmäinen katsomani suoritus päätyi kuskin putoamiseen. Yhtään tuplanollaa en nähnyt kun totesin että parempi käydä varustamassa ratsu. Sitten kävin vielä vähän kurkkimassa menoa mutta totesin pian että on aika ottaa hepo pihalle ja kävellä.

Hetken pyörin taluttaen kunnes päätin että sama kiristellä vyö ja säätää jalustimet. Päädyin sitten ratsaille asti ja kävin kentällä kävelemässä. Ehdin kävellä hetken ohjat tuntumallakin kun huudeltiin maneesiin. En jaksanut vääntäytyä alas kävelemään rataa toiseen kertaan. Ravailin sen aikaa kun väkeä oli kävelemässä. Heppoja oli jo koko eka verkkaryhmällinen paikalla. Sitten vähän laukkaa ja verkkahyppyjä ensin oikeassa kierroksessa ysille. Kolmesti matalampana, kahdesti kisakorkeudessa. Sitten toiseen suuntaan kahdesti ykkönen eli okseri. En viitsinyt hirveästi rasittaa kun oli paljon hyppyjä hepalle luvassa. Odotteluaikana tehtiin vähän siirtymiä ja hitusen väistöjä. Kuten arvelin niin vauhdinsäätely ei ollut ihan priimaa ja puski vähän sisäpohjetta vasten. Paljon paremmin kuitenkin meni kuin mitä olin aavistellut.

Seuraava ratsukko jäi meidän kanssa maneesiin (24 x 46 m). Varoin huolellisesti lähtölinjaa liikkuessani ennen lähtömerkkiä. Alkuun Lompaa piti vähän nohitella liikkeelle mutta hyvin sitten imi. Yritin katsella ponnistuspaikkoja edes jotenkin fiksuihin paikkoihin. Myötälaukkoja en ehtinyt miettiä. Alku meni ihan hyvin. Välillä tuntui että vauhti hyytyi. Useamman kerran radan aikana napautin raipalla että muistapa liikkua pohkeista eteen. Lopussa sorruin vähän puskemaan ylävartalolla. Perusrata selvitettiin puhtaasti ilman pahempia kämmejä. Mitä nyt hepo välillä venyi vähän pitkäksi eikä tahti pysynyt täsmälleen samana. Aika pientä kuitenkin. Uusinnassa sarja koitui kohtaloksi. Tultiin vähän turhan pienellä kaarteella sisään (kuten moni muukin) ja A-osa putosi. Muut pysyi ylhäällä. Oikoreittejä ei ollut tarjolla kuin yksi hullu sarjan jälkeen. Joten suosiolla kierrettiin kauempaa.

Tämän päivän tavote oli pysyä kyydissä (ilman valkoisia kisahousuja) ja päästä maaliin. Se onnistui. En ihan tyytyväinen ollut mutta eipä harmittanutkaan. Tunnin treenillä aika hyvä suoritus. Mutta hepasta jäi vähän semmonen olo ettei ole suosikkiesteratsuni. Yllätti aika paljon kun lopputuloksissa oltiin neljänsiä. Kolme palkittiin. Puoli sekuntia jäin kolmannesta. Eli vain kaksi tuplanollaa. Jos meidän esteet ois pysyneet ylhäällä niin aika ois riittänyt voittoon.

Ope kommentoi että näytti reippaalta. Omasta mielestäni ei tuntunut kovin reippaalta. Mutta enpä siis ollut ainakaan liian vaikeassa luokassa. Tälle vuodelle pitää tosissaan ruveta tähtäämään sinne metriin. Kahden viikon päästä ois aluekisat tyrkyllä ja kyselin jo alustavasti että löytyiskö sinne heppaa ja oisko mahdollista päästä sillä jo huomenna hyppäämään.

Kuvia on mahdollisesti tulossa jos kuvaajat antavat kuulua itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora