perjantai 4. tammikuuta 2013

Kolmas kerta KN-treeniä ja säikkyloikkia ovella


Tänään arvelin tunnin aiheen ihan oikein. Ratsuveikkaukset sen sijaan meni pieleen ja alle osui Aksu. Olin hyvin mielissäni siitä että kerrankin hepo oli valmiiksi hommissa eikä tarvinnut varustaa. Tunnin piti punatukkainen kesäope. Teema jatkoi tämän viikon KN:ää. Pakkasta pihalla oli -12.

Aksu oli kuulemma jatkanut eilistä linjaansa ja säikkynyt ovipäätyä. Yritin olla alusta asti tomerana ja kitkeä moiset heti alkuunsa. Huomattavasti helpommin sanottu. Käynnissä päästiin ovipäädystä lopulta hyvin, ravissa säikkyi toiseen suuntaan pahemmin ja monen hyvin menneen kierroksen jälkeen saattoi taas loikata sivulle. Laukassakin liirasi ovelta etäälle.

Alkutunnin Aksu meni suht kelvosti, vähän lisää pohkeita vielä niin loksahti kunnolla pyöreäksi. Ope kaipasi lyhyempää ratsua. Kovin nopeita reaktioita Aksulta ei tullut. Mentiin taas ovelta keskilinjalle ja C:stä vuorotellen eri suuntiin. Pitkän sivun alkuun loiva kiemura kuten aiemminkin. Taidettiin tehdä myös voltit. Säikkyilyä lukuunottamatta meni ihan hyvin. Huomattavasti helpompaa oli kuin Hassella, saatika Valmalla. Se olikin vasta tämän tunnin ihmetys se loivan kaarevan I:ssä suoristaminen. En meinannut moista tajuta millään, ope selitti hyvin kärsivällisesti. Näytti lähes kädestä pitäen. Kuski jäi edelleen vähän skeptiseksi.

Laukassa Aksu oli välillä raskas edestä. Tiesin kyllä hyvin että itse annan sen olla. Ravitehtävä meni niin hyvin että tehtiin sama vielä laukassa, loivassa kiemurassa tuli siis vähän vastalaukkaakin mutta hyvin selviydyttiin. Omassa istunnassa oli varmasti taas samat vanhat ongelmat eli kädet levisi ja laski sekä jalat nousi. Nyt niistä ei kuitenkaan tullut sanomista.

Aksu taipui ihan ok ja lopputunnista venytti kivasti. Tunti meni tosi vilauksessa ohi. Valmalla taas ei ollut tänäänkään vapaata mutta oli ollut kuulemma sangen super ratsastaa.

Ongelmia:
ovipäädyn säikkyilyt

Parannusta:
oli huomattavasti helpompaa kuin Valmalla tai Hassella

Nyt selvisi että tulevanakin kesänä lähden ratsastusleirille :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora