maanantai 21. tammikuuta 2013

Estetreenit tulevalla aluekisaratsulla


Eilen vähän jo pohjustelin ja kyselin olisiko parin viikon päästä oleviin alue-estekisoihin mahdollista saada heppaa lainaksi. Muistin myös mainita että oon tottunut säpäköihin tammoihin. Tänään alleni osui sitten n. 10v Wäiski. Kisattu metrikymppiäkin, kuulemma vähän kuumuvaa sorttia. Ekaa kertaa tuolla piti nyt laittaa hepo kuntoon. Isohko ruunikko, tähti. Korkeutta arvioin olevan vähän alle 170 cm. Suht kiltisti tallissa mutta imppasi harjatessa. Pään harjaamisesta ei tämäkään nauttinut. Omaa satulaa ei ole niin otettiin Sepin satula lainaan. Vyö ja huopakin piti metsästää.

Kyytiin sain kavuttua ihan itse. Ratsukoita tunnilla oli tänään 4. Maneesin mittari näytti -10. Esteet oli edellisen ryhmän jäljiltä valmiina mutta niitä vähän modailtiin. Verkkaristikko päädyssä, innari ristikoista, 4 laukan päässä okseri, lävistäjällä pysty, josta kaarevan linjan päässä (4 laukkaa) toinen pysty. Ja vielä yksi okseri toisella reunalla kuin vika pysty.

Väiskin askeleet tuntui tosi töpöttäviltä. Hassu hepo muutenkin kun oli tosi pystypäinen. Kuulemma ongelmaksi asti ilman martingaalia. Kun muistin käyttää sisäpohjetta ja pitää ulkotuen niin hepo pyöristyi. Kaula näytti selästä käsin massavalta. Alkuverkkana mentiin avoja, sai mennä harjoitusravissakin. Sitten muutama pysähdys, peruutuskin, ravista käyntiin ja laukannosto. Laukkavoltit oli vähän hankalia kun ulkotuki oli vajaa. Eipä ne avotkaan mitään ihan huippuja tainneet olla, kaula mutkalla. Ope ei kyllä viilaillut. Laukassa tehtiin pari lävistäjää ja vaihdettiin laukka askeleessa. Ekalla kerralla onnistu hyvin, tokalla vaihto jo omin lupinensa ennen ku pyysin. Tekee semmosta kuulemma helposti.

Verkkahypyt tultiin ravilähestymisellä ponnistuspuomilliselle ristikolle. Aika kamalaa oli eikä askeleet osuneet. Yli mentiin kuitenkin. Minä taas leikin mäkihyppääjää. Laukassa ei juurikaan paremmin. Ope käski tulla vähän isommassa laukassa. Tässä vaiheessa ei ollut kovin luottavainen olo.

Sitten hypättiin ensin pelkkää jumppaa + okseria. Sitten lisättiin perään vielä pystyt. 4 laukkaa kumpaankin väliin. Liirasi alkupäässä vähän oikealle ja sain tosissaan kääntää ulkoavuilla. Innareilla välillä pompin enemmän kuin ratsu. 4 laukan väli meinasi alkuun jäädä pitkäksi, lopulta hepo rupesi innostumaan ja siinä sai pidättää. Kolisteli. Ja kun esteet nousi niin minäkin heiluin kyydissä. Jalat alas sanoi ope. Se tuli juuri oikeaan aikaan se ohje. Piti mennä pidemmälle suoraan esteen jälkeen ja johtaa paremmin hypyssä. Jälkimmäisten esteiden välissä kertaalleen meni pidäte oikein hyvin läpi ja tuli vähän paikallaan pomppimista. Minä käkättelin kyydissä. Taisi jokunen väärä laukka kuitenkin tulla väleihin. Tässäkin esteet nousi pelottavan isoiksi. Jotain metrin kieppeillä arvelisin.

Lopuksi hypättiin vielä uusintateitä. Ympyrällä pysty ja okseri. Muut esteet sai aluksi kiertää joko sisä- tai ulkopuolelta. Me mentiin aina sisältä. Ekalla kerralla okserille ei osunut askel. Jäin vähän matkustamaan ja odottamaan miten Wäiski tilanteen ratkaisee. Otti vielä yhden askeleen ja hypättiin läheltä. Pohkeet ei tainneet olla ihan niin kiinni kuin olisi pitänyt. Jatkossa paikat osui paremmin. Vikalle kierrokselle okseria vielä nostettiin ja levitettiin. Hurjalta näytti mutta helposti yli.

Esteet pois, hepan satula seuraavalle tunnille, hepo sisään ja minä vähän kurkkimaan seuraavaa tuntia. Plus höpöttelyä muiden ihmisten kanssa. Kuulin tunnin jälkeen että ope oli kehunut tekniikkaani :) Vaikka omasta mielestäni meno olikin epätasaista. Aina kun nostin laukan niin hepo oli ihan rauhallinen. Ja hyppyjen jälkeen kiihtyi. Mutta rauhottuikin kyllä nopeasti.

Aluekisoihin siis suunnataan, luokat 80 ja 90. Sitä ennen treenataan vielä ens maanantaina.

Ongelmia:
ei ihan tasaista

Parannusta:
kaikesta yli
vaihtoi laukat helposti, vähän liiankin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora