lauantai 12. tammikuuta 2013

Miniesteitä jalustimet kaulalla


Viikonloppuna kävin Oulussa ja hinguin Valmailemaan. Lauantaina pääsin Valman kanssa hyppäämään miniestevalkkaan. Pakkasta oli -9 ja hepo muistaakseni oma reipas itsensä. Anne tuli taas kuvaamaan ja apuloimaan.

Päivän hypyt alotettiin kavalettilinjalla. Viittä laukkaa piti saada väliin. Alkuun tuli pientä kiemuraa, esteen jälkeenkin ja kuski taas loikki välillä turhan korkealle hypyissä. Meno taisi kuitenkin olla helpon näköistä sillä ope komensi multa jalustimet kaulalle. Koska Valma ei yhtään intoillut niin en kauhistellut, vähän vain jännitti. Eikä meno siitä juuri muuttunut. Pysyinpähän lähempänä satulaa.

Sitten hypättiin 6 laukan linjaa, jossa jälkimmäinen este oli portti. Aiemmalla kerralla valkassa Valma vähän tuijotteli porttia ja nyt ilman jalustimia, hui! Mutta ei ongelmia. Vaadittu laukkamäärä tuli, ekalla kerralla tosin vipsahti välissä vääräksi ja portin jälkeen ois voinut jatkaa paremmin suoraan. Tämä siis kahdesti.

Lopuksi tultiin vielä rata. Edelleen jalustimet kaulalla. Alku meni hyvin (kavaletit toiseen suuntaan, lävistäjällä ollut portti). Mutta vikaan väliin (äskeinen linja toiseen suuntaan) hepo kiihtyi ja loikattiin 6 askeleen väli viidellä.

Vihdoin sain ottaa jalustimet takaisin kun ope uhkasi nostaa esteitä meille. Aikaa piti olla hyvin. Lopulta ehdittiin tulla vain yksi kerta. 6 esteen rata. Tässäkin vauhti kiihtyi loppua kohti ja kavalettilinjalle saatiin 2 sakkokierrosta, kunnes siihen mahtui se open kaipaama viides askel. Olisi pitänyt olla vähän napakampana. Esteet oli lopuksi max 85 cm. Yksi pudotettiin, mikä lie ensimmäisen esteen kirous. Tunnin vikalla hypyllä jalkani heilahtivat mielestäni kammottavasti taa mutta ei onneksi videolta näytä niin pahalta. Voi kun videot toimisivat näin myös koulukisoissa.

Ongelmia:
hyppäsin enemmän kuin Valma
ilman jalustimia oli aavistuksen huteraa
yksi pudotus
laukansäätely
muutamat väärät laukat

Parannusta:
isommatkaan esteet ei näyttäneet pelottavilta

Anne kuvasi ja editoi. Superkiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora