perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kaikki taito ei olekaan kadonnut

Perjantaina oli taas Riitan koulutunti tarjolla Heponiityssä. Nyt pohjilla olikin 3 viikon ratsastustauko matkailun takia. Kaupanpäällisinä flunssakin. Lämmintä oli n. +10°C mutta muistin että maneesi on kylmä. Poolo, fleece ja toppaliivi muttei sukkahousuja. Tuli vähän kuuma.

Ratsukseni sain yllättäen pitkästä aikaa Sakun. Oli luksusta eikä ratsastajia tunnilla kuin 3. Kaikilla olikin sitten suokit. Saku sai koemielessä hupun päähänsä. Ehkä se auttoi, ei ainakaan säikkynyt. Kummallisuutena humma puuskutti siinä vaiheessa kun pääsin selkään. Mutta sen jälkeen normalisoitui. Toinen ope piti sitä tavallisena tälle hevoselle.

Tunti oli aika perinteinen. Käyntiä keskiympyrällä. Nyt ei tosin ihan niin tarkkoja tehtävän ohjauksia kuin yleensä. Saku tuli kivasti tuntumalle heti kun otin ohjat käteen. Ravissa sitten piteni ja kertaalleen tuli taas muistutusta että ohjat on liian pitkät.

Painoi vähän vasemmalle ohjalle ja aluksi tajusin toimia paremmin. Taisin kuitenkin päästää makoilemaan käsilläni, sillä nimettömät olivat tunnin jälkeen kipeät. Tänään poikkeuksena pidettiin välikäynnit.

Tehtiin ympyrän lisäksi suoralla uralla voltteja käynnissä ja ravissa. Alun kevennyksen lisäksi harjoitusravissa. Joitakin siirtymiä. Saku eteni omasta halustaan kivan aktiivisesti muttei juossut alta. Ope kertoi että kun ratsu kulkee peräänannossa oikein, sen kaula on kaareva ja alakaula katoaa näkyvistä. Väärin nyökyssä oleva hevonen on kaulastaan suora.

Laukkoja tehtiin ensin ympyrällä, sitten uraa pitkin. Vasen nousi joka kerta todella nätisti. Oikea laukka mentiin pääty-ympyrällä ja saatiin yksi oikein hyvä pätkä lyhyttä laukkaa. Nostot eivät olleet ihan niin siistejä.

Loppuun kevennettiin ihan hetki ja siinä ratsu tuntui oikein hyvältä. Minulla oli opelle tänään vain yksi kysymys: koska pääsee uudestaan?

Ongelmia:
kuski oli puolikuntoinen ja yski
kädet tulivat kipeiksi
kerran tuli sanomista liian pitkistä ohjista
alkutunnista jalat menivät keventäessä liian eteen

Parannusta:
meni yllättävän hyvin
ratsu oli suht lyhyt ja tasainen
vasemmat laukat nousivat siististi joka kerta
oikeassa laukassa tuli pätkä lyhyttä laukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora