maanantai 16. huhtikuuta 2018

Assin uudessa kodissa

Maanantaina oli taas aika mennä Assin luo. Reissuni aikana tamma oli muuttanut pienemmälle tallille. Oma tallimatkani pysyi edelleen noin puolessa tunnissa mutta eri suuntaan. Lämmintä oli puolipilvinen n. +12°C. Hurjin osuus oli tallitien kelirikko. Viimeiset 3 km oli päällystämätöntä tietä ja muutaman kerran kävi mielessä että jääkö auto kiinni tai että miten tuosta pääsee yli. Selvisin kuitenkin tallille ja takaisin. Auto näytti sen jälkeen mudassa pyöritellyltä.

Talli oli muutaman hevosen pikkutalli. Assin BFF lähti edeltä tallista hommiin, joten hoitaessa Assi hyöri.

Maneesi oli vähän lyhyttä koulurataa suurempi. Ihanan valoisa ja toisessa päädyssä koko sivun mittainen peili! Miinuksena pölisi vähän. Sekä toisessa päässä oli hummien mielestä menninkäisiä.

Kuski oli yhä puolikuntoinen ja yski. Otettiin siis siksi muutamat ylimääräiset välikäynnit. Poolo oli kuitenkin vaatteeksi oikein sopiva. Assille tuli hiki, kuskille ei. Omista tehoistani oli tänään ehkä 60 % tarjolla.

Omistaja ohjeisti meidän menoamme. Hommat aloitettiin käyntiväistöillä ja takaosakäännöksillä. Tahmeaa! Ennen kuin tuli superhyvää (eli ennen kuin hyytyi kokonaan) vaihdoin raville. Ympyröitä ja pieniä temponmuutoksia. Takaset käyttöön, kaula ei liian mutkalle. Ihan ok.

Laukat otettiin vuorotellen keskiympyrällä. Nostot käynnistä ei kovin hyviä. Molemmat pudotti kerran pois ja refleksillä ajoin heti takaisin laukkaan vaikka tajusin kyllä että ravi olisi kannattanut ensin ratsastaa hyväksi. Tajusin vain liian myöhään. Muuten laukat olivat ihan asiallisia. Peilistä näytti tasaiselta, joskin yhä aavistuksen pitkältä. Oikeassa laukassa tuli muutama paremmin kannettu askel.

Lopuksi tehtiin vielä avoja harjoitusravissa. Assi rupesi nykimään ohjia ja tuntui menevän huonommaksi. Oikea kierros Assiksi ok, vasen oli vaikeampi. Ja joka kerta pitkä sivu kohti mörkökulmaa oli epätasainen. Nosti turpaa ja yritti valua sisään. Muutenkin lipsahti helposti kolmelta kahdelle uralle jos en ollut tarkkana. Peilit kyllä lohduttivat tässä paljon.

Lopetettiin kuitenkin ihan kelpopätkään. Kevyessä ravissa oli sen jälkeen parempi ja nyki vähemmän. Hikosi sen verran että tallissa sai kuivatusloimen niskaansa. Rapsuttelujen ajan seisoi nakutettuna aloillaan ja muutenkin oli nyt hyörimättä kun kaveri oli tallissa.

Ongelmia:
ajotiekeli tallille
maneesi pölisi
yhdessä kulmassa oli menninkäisiä
kuski oli puolikuntoinen
lopputunnista Assi heilutteli päätään
käynti oli aluksi todella tahmaista

Parannusta:
tehtävät menivät ihan hyvin
ihanan valoisa maneesi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora