torstai 26. huhtikuuta 2018

Toinen koulutunti taivutteluja

Torstaina oli koulutunnin vuoro. Assi oli yhä vähän nyrpeällä tuulella. Lämmintä lähes +10°C. Kenttäkin näytti todella hyvältä mutta maneesi oli suolattu ja pölytön. Sinne siis. Tunnille saatiin toinen ratsukko kaveriksi.

Ennen open tuloa oveloin Assin pitkin ohjin käynnissä maneesin toiseen päätyyn kummassakin kierroksessa. Käytin lukemaani kikkaa mennä pelottavia juttuja kohti rennosti ja ratsastaa tehokkaasti pois. Ehkä se vähän auttoi, sillä päästiin lopputunti päädystä vain pienillä jännityksillä.

Alkuverkassa taivuteltiin. Ympyröillä piti taivuttaa yli. Alkuun oli kankeaa mutta parani siitä. Pelkäsin suurempia jäykkyyksiä eilisen takia mutta olikin ehkä jopa tavallista tasaisempi. Alkuverkassa mentiin askellajit läpi. Kuskille tuli sanomista painon valumisesta vasemmalle, käsien paikasta ja (liian vähän) pitkistä jaloista. Joku kommentti alkuverkassa vähän ärsytti. Vai olikohan se, ettei tullut palautetta siitä että onnistuiko korjaus.

Päivän aiheena oli taivuttelu. Lähdettiin tekemään avoja kohti peiliä eli vain toiselle pitkälle sivulle. Kulmaan pieni voltti ja siitä avoon. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Alkuun vähän kiemurreltiin mutta meno parani ihan tunnistettavaksi. Yllättävän hyvä jopa. Ja kun Assi oli tasaisempi niin kyydissäkin oli helpompi olla asiallisesti. Vasemmassa kierroksessa karkasi ensin ravissa hallin keskelle. Oikeassa kuskin piti skarpata painoa myös oikealle puolelle.

Lopuksi vielä laukattiin. Ensin enemmän kouluratsastuslaukkaa, sitten taivutteluja pidemmällä ohjalla. Kuulemma perä sisällä mutta kun tulin peiliä kohti niin sain heti suoristettua. Vähän Assi yritti kiihdytellä mutta sain hallittua. Ope kehui että pysyi ylämäkeen. Sen unohdin jo ajatella.

Ei ravattu loppuun vaan kävelin ensin selästä ja kun tuli kylmä niin vielä talutin. Poolo oli ihan sopivasti vaatetta ratsastukseen. Yhä Assille tuli enemmän kuuma kuin kuskille.

Paluumatkalla tuli eläinennätys ja laskin pelloilta ja pientareilta 11 villieläintä. Lähinnä kauriita ja pupuja. Yksi peura juoksi tien yli.

Ongelmia:
alkuun oli taas kankea
itselläni ei ole selkään tunnetta koska ratsu on tarpeeksi lyhyt

Parannusta:
maneesi ei pölissyt
avot paranivat
Assi ei juossut alta
sain kädet kannettua lopulta vähän paremmin
jaksoin ihan hyvin vaikka mentiin pitkät pätkät harjoitusravia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora