maanantai 30. huhtikuuta 2018

Ilmottautumisen jälkeen korvaavan kouluratsun testaus

Vapun takia olin maanantainakin Oulussa. Koulukisasuunnitelmani menivät siis mönkään koska jäin pohtimaan kisaluokkaa treeneihin asti enkä merkannut mitään ylös. Sillä aikaa lähti Hemppa alta. Ensin meinasin jäädä ilman korvikeratsuakin mutta kun kerran olin järjestänyt itseni myös kisapäiväksi paikalle niin enhän minä näin helpolla luovuttanut!

Tupua en huolinut koska en osaa kouluratsastaa sillä. Tarjottiin sitten Giaa. Olinhan muutenkin jo himoinnut tamman selkään. Kisailmo meni ennen tätä tuntia. Ratsukoita tunnille tuli 3, keli +10°C pintaan.

Giasta lähti hirveästi karvoja. Suunnitelmani pitkistä alkukäynneistä toteutuivat vain osittain. Aika rauhassa lopulta aloitettiin. Eikä tamma ollut niin kankea kuin mitä pelottelujutuista olin kuvitellut. Ei säälittänyt ravata vaikka olihan ravi alkuun köpöä. Open ohje oli että mahdollisimman pitkät kävelyt alle, vaikka taluttaen ja sitten vain ohjat tiukalle ja niska nyökkyyn. Ei ehkä ihan noilla sanoilla.

Raviverkassa muoto jäi avoimeksi. Taas tuli ohje käydä takaisin käynnissä ja hoitaa pyöreäksi. Sehän onnistui puolikkaassa ympyrässä! Paljon helpompi kuin Tupu! Vaikka taisin paikoitellen olla Gian kanssa liian höllä. Myöhemmin olin vähän itsepäinen enkä ottanut enää takaisin käyntiin kun sain tilanteen korjattua ravissakin. Tosin meni siihen muutama askel enemmän kuin käynnissä.

Gia oli aika vimpula. Saattoi mennä suoraan mutta itse ratsu oli välillä ties millä mutkalla. Meni hetki että pääsin jyvälle.

Laukka oli aika rauhallista mutta nousi ihanan helposti. Alkuverkassa tehtiin muutamat vaihdot lävistäjillä. Giahan vaihtoi kun pyysin. Vautsi!

Alkutunti tehtiin ravista pysähdyksiä ja peruutuksia radan poikki. Ihan ok. Sitten tulevan kouluohjelman laukkapätkät. Nosto, laukkavoltti, lävistäjä ja jatkettiin vastalaukassa uraa. Laukat nousivat hyvin käynnistä ja ravista. Itse laukka tahtoi jäädä aika hitaaksi lähes paikalleen. Ohjelmassa lävistäjä olisi keskilaukkaa mutta nyt ei kokeiltu. Gia piti vastalaukat kulmaan asti mutten lähtenyt kääntämään kaarteita. Taidettiin suorittaa vastalaukat porukan parhaiten. Alkuverkan vaihtotehtävä ei kyllä helpottanut hommaa näillä vaihtoherkillä.

Taisin olla tehtävillä vähän liian nopea ja jäädä muiden varjoon. Tuntui että sain aika vähän huomiota. Eikä tehty rikkoja niin jäi sakkokierroksetkin saamatta. Haaveilin keskiravien testaamisesta mutta sen sai tehdä itsekseen loppuravien lomassa. Turpa nousi joka kerta kun pyysin lisää ravia. En vain osannut. Päästiin onneksi jo vähän suorempana eteen.

Loppukäynnit saimme käydä keskenämme pellon kautta. Ei Gia ihan laama ollut vaan esitti muutaman minihätkähdyksen. Ei kuitenkaan mitään ongelmia.

Ongelmia:
kiemura ratsu
jäi välillä laukkaamaan lähes paikalleen
keskiraviyrityksissä nousi turpa

Parannusta:
teki vaihdot ja vastalaukat siististi
nosti laukat helposti
oli kivempaa kuin Tupun kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora