sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Korvikeratsulla estetunnilla

Sunnuntaina pääsi kyllä estetunnille mutta Hempan kaappasi enemmän tunneilla käyvä, joka suunnittelee siitä tälle kaudelle kisaratsua. Minulle tarjottiin Tupua ja pitkän harkinnan jälkeen päädyin lähtemään Tupulla. Myös Gia (max 60 cm) ja Hupakko (hyvin vähän hypätty viime aikoina) olisivat olleet tarjolla ja kiinnostavia. Tupulla näyttäisi olevan myös kisakuskin paikka auki.

©Karita

©Karita

Esteitä kentällä oli 4 ja 5 laukan suorat linjat sekä 6 laukan kaareva. Kenttä oli siis hiekalla ja kuiva. Lämmintä tosin vain n. +5°C. Ratsukoita tunnilla vain 2.

Turpa ylhäällä ja jännittyneenä tröö!
©Karita

Alkuverkassa tuli sanomista että tamma pitäisi saada kulkemaan oikein päin ja että on päässyt viime aikoina menemään liian helppoja tunteja. Ensimmäinen virhe oli etten laittanut hummalle kampausta enkä nähnyt yhtään mihin turpa osoitti harjan alla. Käynnissä yritin omilla konsteillani eikä tullut kovin hyvää. Kuulemma herkästi heilutellaan vain päätä puolelta toiselle eikä sivusuuntaiset taivutukset oikein auta. Ravista meidät palautettiin takaisin käyntiin työstämään muotoa. Mutta eipä se oleellisesti parantunut. Ravissa huonommin, laukassa vähän paremmin.

©Karita

©Karita

Itselleni vaikeaa oli malttaa odottaa. Ei suokin käynnin kuulu olla vauhdikasta vaan aktiivista. Kun Tupu heräsi niin välillä piti pidättää ihan kovasti. Kaverin mukana ehdotti itsekseen ravia. Laukat nousivat kyllä näppärämmin kuin Hempalla, muuten oli raskaampaa.

©Karita

Tultiin ensin ravissa pikkukavaletteja kentän poikki. Tupu kuulemma kääntyy liiankin hyvin ja rupeaa puskemaan kun tajuaa tehtävän. Tällaisia ongelmia meillä ei ollut vaan päästiin sangen asiallisesti suoraan sekä ravissa että yllättäen myös laukassa. Myötälaukat tamma hoiteli ihan itse ja kerrankin sain päteä vaihtotehtävällä.

Kuskikin mutkautuu. ©Karita

Laukkahan näyttää kepeältä!
©Karita

Ensin loikittiin suora linja. Piti tulla kuudella ja kuvittelin että väli olisi meille kovin pitkä. Menin siis normaalia laukkaa ja vähän yllätyin kun Tupu roikaisi kaukaa viidellä. Toiselle kierrokselle sain korjattua kuuteen ja sen jälkeen saatiin tulla viidellä. Ei kyllä tuntunut kovin hyvältä kun jälkimmäiselle lähdettiin sitten hulvattoman kaukaa. Hypyissä oli vaikea istua.

Bojoing!
©Karita

Samalla laakamenolla jatkettiin myös 4 askeleen suora lävistäjällä. Empimättä yli. Tultiinkohan kahdesti. Sitten posoteltiin koko rata eli pidempi suora, lyhyempi suora ja kaareva. Estekorkeuden ollessa n. 75 cm. Tupu yllätti positiivisesti kaarteissa ja sain ratsastettua ihan asialliset lähestymiset. Vika linja oli huonoin ja ei tultu kaarella vaan suoraan ja kuulemma ristilaukassa. Viidellä. Tämä tultiin sitten sakkokierroksena kuudella, paljon parempi.

©Karita

©Karita

Ei hypätty enempiä eli oltiin taas todella nopeasti valmiina. Eikä kyllä haitannut, sillä ei se niin kivaa Tupun kanssa ollut.

Tukka!
©Karita

©Karita

©Karita

Loppuraveihin ohje oli taas ratsastaa tamma pyöreälle kaulalle. Humma kiihdytteli omiaan ja valitin opelle että juoksee alta. Ohje oli että anna juosta, ei se pitkään jaksa. Aiemmassa elämässäni kun tällaiseen on aina puututtu saman tien. Nyt mentiinkin ihan eri askelmerkeillä. Harjan takaa erotin yhä huonosti mitä edessä tapahtuu. Ope ei kommentoinut enää mitään, joten päättelin tietysti että meno on aivan loisteliasta. Totuus saattoi olla mitä tahansa.

©Karita

©Karita

Loppukäynnit käveltiin osin mutaisen peltolenkin kautta. Mutta sainpa siten selässäoloaikaa hilattua lähemmäs tuntia. Yhä olen sitä mieltä että loppuverkkoihin voisi käyttää enemmän aikaa, varsinkin näinä nopeina kertoina.

©Karita

Ongelmia:
Tupu toimi ihan erilaisilla käyttöohjeilla
ponnisti aika kaukaa
kaukaa hypätyissä hypyissä oli vaikea olla mukana
en kuullut kaikkea opetuksesta
ratsu kiirehti välillä omiaan
en tullut erityisen onnelliseksi

Parannusta:
laukka oli yllättävän tasapainoista
hyppäsi kaiken empimättä
ohjautui yllättävän hyvin
75 cm ylittyi helposti
tasainen käsitellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora