sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Vääriä laukkoja kaarevilla linjoilla

Sunnuntaina pääsin taas mukaan maneesille Hempan kanssa. Nyt kuskattiin jälkimmäisen porukan ratsut paikalle keltaisella autolla ja kuskit siinä sivussa. Nyt mentiin iltapäivävuoroon eli aurinko oli laskenut pois paistamasta kun päästiin maneesille. Ratsukoita meidän tunnilla oli 4.

Taas alkuun talutin maneesin ympäri. Puhina oli paljon vähäisempää kuin viimeksi. Alkuverkassa oli yllättävän asiallinen ja tasainen. Ja kun ope toivoi pyöreämpää muotoa niin puolessa ympyrässä sain toiveen välitettyä Hempalle. Laukat meni ok, peruskelpoa ja ope kommentoi hyvää.

Verkassa tultiin ensin kolmen maapuomin (minikavaletin) yli, 4 laukkaa väleihin. Nämä nousivat kavalettikorkeudelle. Hemppa säätyi hyvin ja pääosin oli suht tasaista. Turpa suoraan eteen, onneksi peilistä näki vähän. Muualla oli sellainen olo että vasenta lapaa piti saada kohotettua.

Päivän tehtävät tultiin lähinnä kaarevilla linjoilla. Esteitä oli 3 ja kavaletit lisäksi. Tultiin monenlaisia kiemuroita. Meidän laukat vaihtuivat kovin huonosti ja Hemppa pudotteli väärät raville. Vasta viimeisellä kierroksella sisuunnuin ja kerroin ettei ravi ole ok. Hemppa vähän änkyröi vastaan mutta sen jälkeen toimi paremmin. Ensin nypin itse paikat juureen mutta Hemppa totteli hienosti. Ope käski tulla uudestaan ja ajatella esteiden olevan ysikymppisiä. Laukkasin vähän enemmän eteen ja paikat tulivat paremmin. Ei vieläkään ihan hohdokasta mutta parempi.

Esteet olivat tänään maltillisen pieniä, ehkä 60 - 70 cm. Itselleni plussat että nyt ratsastin edellisellä kerralla kiellon aiheuttaneelle portille huolella eikä edes emmitty.

Vielä loppuravien alkaessa Hemppa kyseli että onko pakko. Kun tästä päästiin yhteisymmärrykseen oli ratsu kevyt ja hyvä. Tietysti tämä neuvottelu pitäisi aina käydä jo alkumetreillä eikä tyytyä kelvolliseen. Tästä opin joka kerta lisää.

Ongelmia:
väärät laukat
pudotti väärät laukat raville
sinnepäin kelvollista muttei hyvää

Parannusta:
säätyi hyvin
kaikesta empimättä yli
kuunteli kuskin pyynnöt ponnistuspaikoista vaikka välillä tuli huonojakin päätöksiä
nykyään tasoittuu suht nopeasti hommiin kelvollisella tasolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora