lauantai 25. marraskuuta 2017

Lauantaikombi: maasto + koulutunti

Lauantaina ehdin vihdoin kunnolla tallille. Tarjotut vaihtoehdot olivat maasto tai koulutunti ja valitsin molemmat. Kukaan ei lähtenyt meille seuraksi maastoon joten menimme Hempan kanssa keskenämme. Keli oli harmaa ja nollissa, tiet jäässä ja metsä lumessa. Hempalla onneksi 4 hokkia joka jalassa ja kengät kiinni.

Ehkä hieman tylsästi lähdin taas pyörähtämään saman lenkin kuin kahdella aiemmallakin kerralla. Käveltiin pitkälle alkuun ja sitten ravattiin ensimmäinen suora, jopa kesällä ongelmia aiheuttaneen tukkipinon ohi ja rauhallisella ravilla mentiin myös tiukat kurvit kun ei ollut muuta liikennettä. Laukkasuoralla mentiin laukkaa, pohja piti hyvin. Jäisillä kohdilla himmailin selvästi ja loppua kohti kun Hemppa tahtoi venyttää askelta niin annoin maltillisesti. Tässä huiput n. 30 km/h.

Sitten vasemmalle kankaille. Lunta oli yllättävän paljon. Mentiin pitkä pätkä käyntiä kunnes rupesi tuntumaan siltä ettei ehditä tasaksi takaisin jos ei vähän kiritä. Pyysin ravia ja Hemppa lähti vetämään vermokiitoa. Lumisella metsätiellä lähes 19 km/h. Yhä tuntui vakaalta, joten pohdin että miksei sitten laukkaakin. Siinäkin oli hummalla vauhtia ja kaarteissa jo hieman hirvitti. Meinasipa kerran viettää aavistuksen sivuun tieltäkin.

Menin itse maamerkeissä sekaisin ja yhtäkkiä tupsahdettiin autotielle. Sain toki vauhdin pudotettua pois sitä ennen. Hetki meni ihmetellessä että missä ollaan, loppumatka kun oltiin tultu jo vähän reilu kolmeakymppiä. Nyt aikataulu näyttikin siltä että ollaan etuajassa ja kävin vielä pyörähtämässä vähän matkaa takaisin. Maastoesterangoista mentiin yli rauhallisessa käynnissä.

Tiellä ravailtiin kotiinpäin. Tilsat tipahtivat onneksi ihan saman tien. Nyt autoja oli enemmän ja useamman kerran otettiin käyntiin. Yläkaarteesta mentiin sitten koko paluumatka tallille käynnissä ja ajoitus oli täydellinen. Oltiin kentällä parikymmentä sekuntia yli tasan. Hieno reissu eikä Hemppa säikkynyt mitään. Ei yhtään sivuaskelia tai jännittyneisyyttä. Sitä vähän ihmettelin ettei Hemppa hionnut yhtään.

Jatkettiin tästä suoraan koulutunnille. Ratsukoita oli 3 ja kenttä niin jäässä ettei laukattu.

Alkutunnista Hemppa oli taas nykiväinen. Ensin tehtiin käynnissä ja ravissa isoa kahdeksikkoa. Ympyrät mentiin kahdeksalla kääntöpisteellä. Oikealle oli jäykempi enkä saanut asetusta helposti läpi.

Sitten tehtiin uraa pitkin temponmuutoksia. Taidettiin aloittaa käynnissä, sitten ravissa sama. Ope keskittyi enemmän kahteen muuhun ratsukkoon ja mentiin tänään aika vähillä ohjeilla. Yksi kommentti oli kuitenkin isommassa ravissa pitää Hemppa ryhdikkäämpänä. Tässä kuulemma sitten onnistuttiinkin ja hetken päästä kaikki kommentit meille oli vain että hyvä.

Lopputunnista tultiin pitkällä sivulla väistöä puoleen väliin. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Ensin vasen kierros ja sitten oikea. Itse kaipasin vähän tasaisempaa menoa ja pyöreämpää niskaa. Ope taas sujuvampaa ravia. Välillä tuli hyviäkin kierroksia mutta suoritusvarmuus ei ollut ihan huipussaan. Huonommat eivät onneksi olleet erityisen huonoja.

Muutaman kerran tunnin aikana Hempalle piti taas alleviivata vähän selvemmin mitä tahdon. Nykiminen onneksi loppui ja ravista tuli ihanan tasaista. Onneksi ei mennyt ihan loppumetreille vaan kivaa menoa oli ehkä viimeinen kolmannes tunnista.

Ongelmia:
koulutunnin alku oli nykimistä
ei laukattu kentällä
saatiin tunnilla paljon vähemmän huomiota kuin muut

Parannusta:
maastoreissu meni ihanan tasaisesti
tasoittui kivaksi ja ryhdikkääksi koulutunnilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora