keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Lisää jumppaa parituntiesteillä

Keskiviikkona käytiin Assin kanssa taas hyppäämässä, tällä kertaa iltavuorossa. Nyt olin poikkeuksellisen nopea ja ehdittiin kasata estemateriaalia kasaan ja ehdin jo raviverkkaan asti ennen open saapumista. Nyt tosiaan ekaa kertaa kaksarilla.

Alkuverkkaamme ei juuri kommentoitu. Vähän oli ravissa kiireinen mutta malttoi. Aika jäykkä. Laukoista tuli sanomista ettei kannata jäädä hieromaan vaan laukata vain sen verran että vertyy. Itselleni yhä vaikea sanoa Assista että mikä on sopiva määrä.

Välissä käveltiin ihan pitkä pätkä kun kaverikin verkkasi valmiiksi.

Hypyt aloitettiin taas lävistäjälinjalla: maapuomi, minipysty ja maapuomi. Ope sanoi että saa itse valita että mihin tähtää. Taisin kyllä itse vain körötellä kohti. Toistoja tuli ihan runsaasti ja meni tovi että sain juonesta kiinni mihin kaikkeen pitää keskittyä. Ei saa heittää ohjia pois, paino jalustimille ja jalat eteen, keskivartalo jänteväksi, lähesty suoraan, jätä suoraan, älä laske käsiä liian alas. Olihan siinä.

Vähän edelliskerran tapaan tultiin myös 4 askeleen linja pystyltä vinossa olevalle kavaletille. Tsemppauksesta huolimatta ensimmäinen kerta oli kamalaa kiemuraa. Niin oli myös eka kerta kavaletti-okserilinjalle. Nyt olin kuitenkin sen verran skarppina että osuttiin kaikille esteille.

Tultiin tehtäviä sekä lyhemmissä pätkissä että lopuksi muutama pidempi kierros koko hommaa. Yhä vaan niitä samoja ongelmia eli pidä ohjat kädessä, odota hyppyjä, älä himmaile laukkaa liikaa pois ja tulipa käsky myös katsoa eteen. Osan kanssa sain skarpattua. Kerran toin lävistäjäpystylle ihan liian juureen ja otettiin siitä puomi mukaan. Sen jälkeen Assi rupesi hyppäämään vielä korkeampia loikkia. Ope perusteli ettei nosta kun tamma menee muutenkin niin korkealta. Olisikohan olleet jotain 80 cm? Osassa hypyistä oli hankala olla mukana mutta onneksi joukkoon mahtui niitä parempiakin ylityksiä. Linjalla tosiaan auttoi kun päästi Assin laukkaamaan vähän rennommin ja sujuvammin. Kyllä ne jarrutkin aina löytyivät. Vain kerran vähän ryntäsi sisään. Itselleni oli vaikeaa huomata koska laukka on hyvä kun kuitenkin säätyi niin salakavalan hyvin. Ope jätti tästä aika paljon vastuuta itselle.

Odotteluaikaa ei tosiaan kamalasti jäänyt. Onneksi lopussa kaverin hypätessä pitkää pätkää ehdittiin vähän huoahtaa. Olin Assin jaksamisesta enemmän huolissani kuin omastani. Ei tosiaan ollut yhtään yksäriä kevyempi. 5 e halvempi kuitenkin. Ja kivempi tietysti kun oli useampi ihminen kasaamassa esteitä.

Loppuraveissa Assilla oli taas kamala kiire. Malttoi odottaa vain hetkittäin ja sitten taas lähti paahtamaan kun oli yhtään suoraa edessä. Yritin tehdä vähän avoa mutta aika yritykseksi jäi. Tässä voisi skarpata. Ja kun meinasin jäädä veivaamaan niin ope sanoi että 10 min hölkkä riittää ihan hyvin loppuun.

Käveltiin sitten vielä taluttaen. Assilla meinasi olla siinäkin kiire eli pakko oli tehdä vähän odotteluharjoituksia. Tamma selvästi tykkäsi kun sai vähän laittaa aivonystyröitään liikkeelle ja rupesi seuraamaan hyvin.

Ongelmia:
loppuraveissa oli kiireinen
yksi pudotus
kiemurteli välillä linjoilla

Parannusta:
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora