keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Takapuoli penkkiin, ei etunojaa ja laukkaongelmia

Keskiviikkona oli toinen kouluvalkkani Assin kanssa. Samalla neljäs kerta tamman kyydissä. Nyt oli sen verran pimeää että ratsu löytyi tarhasta lähes käsikopelolla. Onneksi tarhakaverilla oli hyvin näkyvät päämerkit. Tavarat löytyivät tänään jo melko hyvin ja laitoin hepan lisäruoat (mössön) ensimmäistä kertaa itse.

Yhä tamma oli ihan asiallisesti hoitaessa ja varustaessa. Pihalla maneesiin mennessä otti nelijalkahätkähdyksen. Aika iso reaktio mutta ihanasti pysyi aloillaan.

Ennen open saapumista ei ehditty kuin kävellä. Aloitettiin sitten opetuksessakin taas käynnissä. Alkutunnista tuli sanomista kyynärkulmista. Ravissa ja laukassa etukenosta. Ja nyt etunojan aste oli sellainen etten monesti huomannut itse mitään.

Mitään kovin ihmeellisiä ei tänäänkään tehty. Uutena asiana ravivoltit. Tamman keskittymiskyky vähän rakoili kun ovella oli liikennettä. Muuten tuntui tänään aiempaa kankeammalta ja vetristymiseen meni aikaa. Huolellinen valmistelu ennen voltteja, nyt meinattiin vähän kaatua alut. Keventäessä tuli sanomista etten saa painaa jalkoja niin alas vaan päkiöiden pitää levätä jalustimilla.

Harjoitusravissa sain noin puolen kierroksen verran hyvää pätkää kun ratsu oli kevyellä tuntumalla ja sain pidettyä kädet rentoina.

Laukat yritettiin aloittaa suoraan välikäyntien jälkeen. Monta kierrosta meni suurissa ongelmissa ja vasta kun annoin tamman pysähtyä tarpeilleen niin menohalut palasivat. Käynnistä nosto taisi silti olla vaikeaa. Ehkä. Ensimmäinen kierros eli ollut mikään kovin erityinen mutta jälkimmäinen jo sujui. Ope arveli ettei niinkään ollut suunnasta kuin vertymisestä kiinni. Jälkimmäinen suunta taisi olla vasen.

Laukan jälkeen puuskutti yllättävän paljon. Kuulemma rakenteellista, sanoi omistaja. Kävelin sitten pätkän ja hölkkäsin vielä pienen hetken itsenäistä loppuverkkaa. Sen jälkeen kävelin oikein pitkän kaavan kautta pois.

Ongelmia:
en aina huomannut mokiani
ratsu pysähtyi useasti tarpeilleen
hirveästi hienosäädön tarvetta
laukat nousivat huonosti
laukkasi todella etupainoisena
en juuri huomannut vasemmalle puskemista vaikka sitä kuulemma tapahtui
tamman keskittyminen rakoili kun ovella oli liikennettä

Parannusta:
puolikas kierros ravissa meni oikein kivasti hyvällä tuntumalla
sain korjattua virheitäni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora