sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Yhä samoja ongelmia maneesiestetreeneissä

Sunnuntaina mentiin taas Korpelaan maneesitreeneihin. Aikataulut menivät uusiksi ja päädyin 3 ratsukon porukkaan jälkimmäiselle tunnille. Ei haitannut. Mentiin taas keltaisella ja nyt sekä lastasin että purin Hempan autosta ihan itsekseni ilman mitään ongelmia. On se mainio!

Tänään en erikseen talutellut ympäri maneesia. Sen verran kuitenkin että muita odotellessa siivosin läjät.

Hemppa oli taas kelpo tasainen. Ei mikään super muttei huonokaan. Käynti ja ravi ok, alkuun mentiin tosiaan hetki rauhassa käyntiäkin. Ravissa säätyi hyvin. Vaikeinta oli laukat enkä saanut kumpaakaan laukkaa rullaamaan hyvin vaan Hemppa meni turpa pitkällä ja kankeana.

Alkuun tultiin kahta kavalettia ja laukka säätyi helposti. 5 tai 4 askelta väliin.

Hyppyhommat aloitettiin pitkän sivun jumpalta: maapuomi, ristikko/pysty ja okseri. Me saatiin alkuun vielä kavaletti perään. Taas lähdettiin siitä etten saa pyöristää selkääni. Mahaa lähemmäs ratsun harjaa. Taisi olla kelvollista muttei ihanaa, en saanut ihan selvää. Tultiin useampi kierros (samoilla väleillä kuin ponit) ja okseri nousi jonnekin 80 cm nurkille. Pieniin esteisiin tottuneena näytti suurehkolta. Helposti silti yli joka kerta. Näistä taidettiin tulla toivotulla oikealla laukalla alas.

Sitten maneesissa oli taas liuta kavaletteja ja kaarevia linjoja ja tultiin niitä vähän eri yhdistelmillä. Kovin samanlaista kuin viikko sitten. Nyt tosin osa laukoista taisi vaihtua myötäisiksi. Mutta vääriä oli paljon, Hemppa pudotti ne raville ja nosti melko itsestään uuden laukan. Vasta viimeisellä kierroksella sisuunnuin ja osasin odottaa ravia. Raippasin, Hemppa hätkähti ja juoksi kavaletista ohi. Vikalla kierroksella ei vieläkään löytynyt myötälaukkaa muistaakseni hypyssä mutta nyt osasi vaihtaa sen askeleessa.

Pidemmällä radalla joukossa oli pääty-ympyröitä kavaletin yli ja vasen laukka oli ympyrällä niin kankeaa että tuntui väärältä. Me taisimme saada porukan eniten sakkokierroksia eli toistoja tuli paljon.

Taas tuon loppuraipatuksen jälkeen Hemppa oli ihan superhyvä loppuraveissa. Peileistä näytti ryhdikkäältä, niska oli korkeimpana ja koukisti takajalkojaan. En taas olisi millään malttanut lopettaa ja tunsin itseni tuhmaksi kun ravailin muiden siivotessa esteitä.

Ongelmia:
vääriä laukkoja ja pudotteli raville
kankea molemmissa laukoissa, taipui huonosti
jäi kaarteessa kuulemma liikaa turpa oikealle
yksi tilanteen aiheuttama ohimeno

Parannusta:
ei peruskieltoja
viimeinen sakkolinja oli hyvä
loppuraveissa oli taas todella hyvä

Eeva kuvasi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora