sunnuntai 4. elokuuta 2013

Toistaiseksi paras sijoitus helposta B:stä


Olin jo luopunut toivosta löytää kisaratsu kentsujen vikoihin koulukisoihin Tupoksella. Mutta selvisi että ABC:n porukka on lähdössä kunnon joukkiolla kisaamaan ja Aapolle oli vielä sopivasti kolmannen kuskin paikka vapaana. Haaveilin helposta C:stä mutta ei mua siihen enää päästetty. Koulutreenit oli tosiaan edellisten kisojen jälkeen nollissa. Eilen kävin kuitenkin Aapolla hyppelemässä.

Kisoissa olin itse aika kiinni tulospalvelussa. Aapo meni yhden C-radan alle ja hepan muut kisakuskit onneksi pitivät siitä odotellessa huolta. Maneesissa loikkasin viilentymässä olleen hepan kyytiin kun ekan luokan palkintojenjako oli menossa. Verkkailin maneesin viereisellä kentällä ja olo oli jo valmiiksi aika hyytynyt. Lämmintä oli yli hellerajan. Ratsukoita oli verkassa vain 3 mutta silti oli ahdasta. Pääty-ympyrät ja lävistäjät laukassa veivät aika hyvin tilaa. Ravit menin suosiolla keventäen. Aapo oli joko löysä tai kiireinen eikä kovin pyöreä. Laukat nousi huonosti eikä lävistäjät menneet kovin hyvin. Kuulutukset kuuluivat verkkaan asti, joten tiesin suunnilleen koska pitää olla kisapaikalla. Näköyhteyttä ei ollut eikä enää apukäsiäkään.

Kisakentän päädyssä sai kaksi odottelevaa ratsukkoa olla, tilaa oli 20x20 m. Oma lähtövuoroni oli neljäntenä, joten viides ajettiin sieltä pois kun tulin paikalle. Tässä vaiheessa omistaja ehti vihdoin syynätä meidän menoa ja kertoa parannusehdotuksia. Alkuun ravi olikin aika kamalaa mutta kunnon ulko-ohjan tuki ja pieni skarppaus niin meno parani. Askelpituuttakin kaivattiin vähän lisää. Laukannostoihin vinkki oli että kunnon pidätteet alle.

Huilittiin sitten hetki edellisen suorittaessa. Kun päästiin aitoihin niin alotin heti tehtävillä. Ehdittiin laukkaan asti kun tuli lähtömerkki. Keskittymiseni herpaantui ja laukkalävistäjältä pudotti aika pahasti raville lopussa. Hepo virittyi sen verta virkuksi että otin vielä muutamat siirtymät ravista käyntiin ennen kun alotettiin.

Alkurata ei ollut kovin hyvä. Aapolla oli liikaa vauhtia ja juoksi alta. En saanut kunnolla taivutettua ja muotokin kärsi. Kiemuroilla oikein kiihtyi kun käänsin uralta sisään. Ravivoltit oli tuomarin mukaan liian isoja ja jälkimmäinen käyntipätkä jännittynyttä. Onneksi meno parani sen jälkeen ja laukkaosuus meni hyvin. Alussa uskalsin nyt pyytää keskiraviakin enemmän kuin viimeksi. Tuomarilta tuli kommenttia että loppuun asti. Laukasta ei tällä kertaa irronnut kasia mutta seiskoja tuli. Tosin ensimmäinen laukkalävistäjä lörähti taas ja Aapo pudotti omia aikojaan raville. I:ssä nousi onneksi myötälaukka ja yritin tehdä huolelliset tiet. Laukasta käyntiin ei tullut ihan suoraan mutta nyt oikeasti kontrolloin laukan ja lyhensin, ei kamala. Ja muistin hymyilläkin radalla.

Ihan hetki käyntiä ja sitten suht pikaisesti alas kyydistä ja takaisin hommiin. Aika kovasti hymyilytti kun tässä vaiheessa kiilasin johtoon. Prosentteja oli tosin vain 59,600. Enkä kyllä sen paremmin ratsastanutkaan. Viimeksi ABC:n kisoissa vedin paremmin.

Aapo meni mun jälkeeni KN:n vielä toisenkin kerran. Luokan loputtua olin toisen ABC:n kuskin kanssa tasapisteissä huipulla mutta alakerta ratkaisi ja jäätiin puolen pisteen takia kakkosiksi. En ois ikinä uskonut että pärjään tässä porukassa, tällä treenimäärällä, näin hyvin!

Etukäteen laskeskelin että näistä kisoista pitäisi saada voitto että voittaisin KenCupin. Tarkistuslaskut kuitenkin paljastivat että kakkossija riitti 14 pisteellä jaettuun Cup-voittoon. Jospa saisin sitten ensimmäisen pokaalini :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora