lauantai 3. elokuuta 2013

Koulukisatreeni esteillä


Edellisen ABC:n käyntikerran yhteydessä buukkasin seuraavat estehyppelöt. Taas piti odotella useampi viikko. Tällä kertaa meitä oli neljä innokasta hyppijää ja Honda mukana loikkimassa. Muuten mentiin vakihepoilla eli minä Aapolla. Esteet oli valmiiksi kentällä ja kelinä aurinkoinen +19. Ope kysyi toiveita tunnin aiheeksi ja minä huikkasin että säätelyä. Aapo hyvin epätyypillisesti säpsyi alkukäynneissä. Ensin säikähti vesimattoa kun käveltiin ohi, sitten hetken päästä jotain mitä en itse huomannut.

Tänään ratsastin heti alkuverkasta koulumoodilla, sillä huomenna on luvassa mun ja Aapon toiset koulukisat. C:hen meitä ei enää päästetty, joten KN kutsuu. Treenimäärän ollessa edelleen koulupuolella siinä yhdessä tunnissa ja edelliset kisat siihen päälle. Aapo toimi nyt alkuverkassa oikein kivasti kun hoidin oman osuuteni kunnolla. Kerrankin tuli opelta sanomista vain siitä sisäpohkeesta ympyröillä ja volteilla. Muuten kehui menoa kivan näköseksi.

Tänään hypättiinkin sitten vaan linjoja. Heti ekana esteenä oli vesimatto, jonka ympäri tehtiin voltti ja hypättiin se toisenkin kerran ja siitä sitten 6 laukkaa pystylle. Väli oli kuulemma 22 metriä. Tätä pari kertaa. Sitten 19 metrin väli 5 laukalla. Sitten jumppasarjaa: puomi, ristikko, innari, ristikko, 3 laukkaa ja pysty. Tämä suoritettiin tasaisimmin tunnin aikana. Ennen radan hyppäämistä teki mieli hehkuttaa miten hienosti Aapo toimii kun kerrankin tajuan ratsastaa kunnolla.

Rata hypättiin kahdesti. Eka kierros noin 60 cm:n tasolla. Kuten tavallista niin tämä korkeus oli meillä kamalaa räpellystä. Minne katosi se kunnon ratsastukseni? Ennen ekaa estettä ajattelin että eka monesti putoaa. Ja niin teki nytkin. Taisi olla liian löysä tai muuten vaan unohtui puolipidäte. Pari kertaa askel ei sopinut ja ponnisteltiin vähän epävarmasti. Yli mentiin kuitenkin. Vääriä laukkojakin tuli vaikka kuinka. Huomasinpa myös että Aapo ei lähtenyt kaukaa hyppyyn vaikka pyysin. Ennakoin hypyn sitten ihan itsekseni. 24 metrin kaarre tultiin oikoen 7 laukalla juureen. Yritin vähän istua kevyessä istunnassakin.

Toiselle kierrokselle esteet nousi jonnekin 80 sentin kieppeille. Onneksi meno taas parani. Hieman epäselväksi jäi että laukkaa piti lyhentää ja lisätä askelia väleihin. Mutta varmistin tämän sitten vielä ennen omaa vuoroa. Saatiin kaikkiin väleihin 1 askel lisää paitsi tietysti jumpalle. Kaarteissa Aapo meinasi välillä vähän venyä mutta sain tehtäville kiinni. Eikä niitä vääriä laukkojakaan enää tullut. Ope ylisti että tahti pysyi hienosti ja hienosti lyhennetty. Esteistunnasta ei kyllä enää ollut tietoakaan vaan lyhensin laukkaa istumalla satulassa.

Koulukisoja enemmän haaveilen pääseväni Aapolla estekisoihin. Kuulemma vakituntiratsastajat kiilaa edelle ja Aaposta saattaa tulla taistelua. Nyt ovat muutkin innostuneet kisaamaan kun vuosi sitten syksyllä ei Aapolle innokkaita estekuskeja vielä juuri ollut. Oman haasteensa tähän tosiaan tuo vielä oma muutto. Muuten olisin ehkä ollut tuppautumassa jopa vakituntilaiseksi tuonne. Mutta jospa tämäkin haave vielä joskus toteutuisi.

Ongelmia:
60-rata oli räpellystä
näykkäisi reidestä
1 pudotus?

Parannusta:
ope kehui lyhentämistä

Aleksei videoi meidän menoa. Videoita odotettavissa joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora