maanantai 26. elokuuta 2013

Poniratsastusta Hyvinkäällä


Maanantaina kävin testaamassa Hyvinkään kolmannen ratsastuskoulun, Mallun tallin. Itselleni näistä kolmesta kauimmainen mutta ilokseni matkaa tuli silti alle 5 km. Ja kerrankin löysin jonnekin eksymättä!

Tallin pihalta löytyi opastus listalle. Ratsun sain valita kahdesta vaihtoehdosta (kummatkin tammoja, jee). Sain vieläpä käydä katsomassa ratsuni ennen päätöstä. Ja opastus oli huippuluokkaa. Hepat olivat sh-tamma Sokeri ja ponitamma Assi. Valitsin Assin, joka on iso poni ja kuulemma pohkeilla ratsastettava. Assi söi heiniään kun harjasin ja laitoin kuntoon. Ei ollut moksiskaan mistään. Ja kun tuli suitsimisen aika niin poni kääntyi ovea kohti ja lopetti syömisen. Mainiota.

Assi näyttää kieltä. Kuskin käsiasentoa voisi kohentaa.
Kuvista kiitos Kristalle.

Ratsukoita tunnilla oli vain 3. Assin kyydissä oli hitusen iso olo. Sanoisin että pari senttiä Easya matalampi. Ei käytetty koko kenttää. Kolme mahtui kyllä hyvin. Kenttä pölisi vähän muttei häiritsevästi. Opena ei ollut omistaja vaan sijainen. Mutta kuitenkin vakikalustoa, joten tunsi hevoset.

Assi oli vähän laiskahko ja kulki open sanoin wc-ankkana hyvin pitkälti koko tunnin. Ratsukot ei tainneet olla ihan samantasoisia mutta hyvät tehtävät silti löytyi. Tehtiin siirtymisiä ja voltteja. Vähän tehtäväradan tyyliin. Siirtymät meillä onnistui kivasti mutta käynti ja ravi ois voineet olla aktiivisempia. Samoin asetukset oli vähän hukassa. Oikealle varsinkin oli haastavaa.

Kammotus tuota istuntaa ja käsiä.

Laukat alotettiin nostamalla pitkän sivun alusta ja laukkaamalla seuraavaan kulmaan. Ope kehui hienoista nostoista mutta omasta mielestäni ois ollut vielä viilattavaa. Takas raville tultiin hitusen vyöryen. Jossain vaiheessa harjotusravi alkoi pistämään mahassa. Olin vähän ihmeissäni sillä Assi meni kuitenkin melko tasaisesti. Keksin onneksi myös pienen takanojan, jolla harjotusraviin sai vauhtia. Kuvien perusteella kun asentoni oli pikemminkin etukeno.

Etukenotusta. Miten tuolla penkissä edes voi istua noin
takana? Jalat alas ja kädet ylemmäs!

Sitten nostettiin laukat lyhyeltä sivulta, tehtiin lyhyen sivun keskelle laukkavoltti ja laukattiin vielä pitkä sivu. Asetukset oli edelleen hukassa vaikka yritin. Muuten meni aika kivasti. Ja sama juttu toiseen suuntaan. Ope sanoi että laukassa Assin voisi helpoimmin saada pyöristymään mutta se ei nyt onnistunut. Olisin halunnut pyöritellä kahdeksikkoja ja vaihdella suuntaa.



Laukkojen jälkeen hepo pieniksi hetkiksi pyöristyi ravissa ja käynnissä. Loppuraveissa otin kaikki omat vippaskonstini käyttöön. Lukitsin ulkokäden harjaan, ratsastin jalalla eteen ja johdin sisäkädellä reilusti sisälle. Oikeassa kierroksessa ponin nenä yritti osoittaa pikemminkin vasemmalle mutta väliin tuli muutamia onnistumisen pilkahduksia volteilla. Ope ei metodeitani kommentoinut. Saatiin kuitenkin lopettaa hyvään hetkeen.

Eipä ainakaan ohjat kiristä.

Ope kysyi että tahdotaanko kävellä loppukäynnit kentällä vai maastossa. Hihkuin maastoon (ei tainnut muilta tulla vastustusta) ja käytiin pyörähtämässä siellä pieni käyntilenkki. Assi oli ihanan rauhallinen. Kotiinpäin askel venyi kivasti.

Poni jatkoi vielä toisen tunnin ja minä sain hyvin perusteellisen tutustumiskierroksen tallialueeseen. Tarhasta löytyi myös kiva pv-tamma (Cavala), joka oli hyvin seurankipeä. Sitä sai rapsutella juuri niin kauan kun jaksoi ja silti olisi lähtenyt vielä mukaan. Jospa pääsisin sen kyytiin joskus.

Netti paljasti Assin aikamoiseksi ponnuponiksi. Silläkin isä on ahaltek kuten Aaltiksen Assillakin.

Kaikista kuvista kiitokset Kristalle!

Ongelmia:
en osannut ratsastaa ohjan ja pohkeen väliin
takaosa kiemurteli välillä omiaan
ei ollut ihan niin tarmokas kun ois voinut
kuvien perusteella istuin kammottavasti

Parannusta:
kivat tehtävät
tosi symppis poni
ei tullut turhaumia

5 kommenttia:

  1. Meinaatko saada vielä postaukset "kiinni", kun vähän jäljessä laahaa nämä?:) Itse tykkään näitä lukea kun jonkin verran samoilla hevosilla ratsastelen.

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus on. En vaan tykkää julkaista niitä väärässä järjestyksessä. Pitäisi vaan suosiolla kirjotella vähän lyhyempiä pätkiä (niin niitä joku jaksaisi ehkä lukeakin). Kiva että olet kiinnostunut :D

    Edelleen elämässä on liikaa hevostelua ja liian vähän koneella naputtelua. Mutta kisatulokset-välilehti on kuitenkin ajan tasalla :)

    Lohduttaisiko jos julkaisisin taas uudempia kisavideoita ennen kuin saan muuta aikaiseksi?

    VastaaPoista
  3. Joo kisavideoita olisi kiva nähdä:)

    VastaaPoista
  4. Mä omistan tän Assin tällä hetkellä, kun se myytiin tuolta tallilta !! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä menee Assin kanssa kivasti. Sulla näyttää olevan blogin kanssa vähän samanlaisia päivitysongelmia kuin mullakin mutta jospa me tästä innostutaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora