keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Tulevan radan pätkiä ja reipasta keskilaukkaa

Ennen iltapäivätuntia päätettiin kurssin päätöskisojen kouluohjelma. FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 (he A) (pdf). Pitkän radan ohjelma. Näemmä vaatimustasoa nostetaan kun mennään nyt ensimmäistä kertaa helppo A. Ei tuossa onneksi ole mitään tekemätöntä. Keskiaskellajit, peruutus ja vähän vastalaukkaa. Ei hankalia siirtymiä.

Alkuverkassa tehtiin peruutuksia. Ohje oli pyytää heti eteen kun Hemppa jännittyy ja nostaa pään ylös. Tätä ennen tein noin 4 askeleen peruutuksia eikä muistaakseni jännitytty ihan hiiteen. Sen jälkeen päästiin vain 2 askelta. Ravissa piti taas aktivoida takasia nopeammiksi ja laukassa ratsastaa aktiiviseksi muttei pitkäksi. Hemppa nyki ja vastusteli mutta meno parani lopulta. Vasemmassa laukassa ehdin tehdä aimo liudan siirtymiä kun kaveri otettiin open syyniin. Siirtymien laatu parani molempiin suuntiin oleellisesti ja huomasin säikyttäväni Hempan laukkaan vähän turhan suurin avuin.

Ensimmäinen tehtävä oli tulla toiselle pitkälle sivulle 2 ravivolttia kirjaimiin, toiselle sivulle 3 askeleen myötäys. Volteista ei tullut kommenttia, taisi mennä ihan ok. Myötäys ok mutta tuntuman takaisin otosta tuli protestia. Oma jippo tähän oli lisää jalkaa. Tehtiin myötäys kertaalleen lävistäjälläkin ohjelman mukaisesti.

Laukat nostettiin lyhyen sivun keskeltä (ja ratsastettiin ainakin 5 askelta sen jälkeen suoraan) ja tehtiin keskiympyrä keskilaukassa. Sai posottaa ihan rohkeasti menemään. Oli kivaa. Yllättävän hyvin Hemppa tuli näistä myös takaisin. Ohjeen mukaan valmistelu aloitettiin viimeisellä neljänneksellä ja jälkimmäinen ympyrän puoli ratsastettiin pulleampana. Siirtymät oli ok kun keskityin kunnolla. Ravi ennen nostoa piti olla kunnollinen tai Hemppa ennakoi. Laukan jälkeen ravi otettiin myös lyhyen sivun keskellä ja saatiin tilanne hyvin haltuun jo ennen kulmaa. Kiva tehtävä.

Toiseen suuntaan (oikea) mentiin kertaalleen koko pätkä nopeasti tulevine ympyröineen, pikkulävistäjineen ja vastalaukkoineen. Ihan siististi. Vasen kierros sitten vain keskiympyrällä.

Tällä tunnilla ravi ei ollut niin kamalaa istua. Vaikka lopputunnista jo vähän satoi niin silti tuli kuuma. Hemppa hikosi tavalliseen tapaansa sangen läpimäräksi.

Ongelmia:
ei taaskaan halunnut ottaa kuolaimia
yhä vähän vastusteli
oikea kierros ravissa tuntui yhä hetkittäin epämääräiseltä

Parannusta:
ei paarmoja
kentän pohja oli todella hyvä
laukka parani
keskilaukka oli kivaa
siirtymät laukasta raviin ja ravista laukkaan paranivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora