torstai 13. heinäkuuta 2017

Lyhyempää muotoa ja vastustelua ratatreenien treeneissä

Aikataulut muuttuivat vähän ja sen sijaan että koulukurssi olisi loppunut torstaihin niin torstaina olikin vain iltapäivätunnit ja kisaradat mennään vasta perjantaina. Hepat sai siis olla vähän pidempään laitumella ja kasattiin kouluaidat paikoilleen.

Mennessä oli viileää ja pilvistä mutta ennusteiden mukainen puolipilvinen +21°C saavutettiin ja paarmat hyökkäsivät taas kimppuun. Topissa tarkeni oikein hyvin ja Hemppa veti itsensä taas hikimäräksi.

Alkuverkka oli nyt enemmän itsenäinen eikä taivuteltu. Käyntiä ja ravia, muutamia ympyröitä. Kuten arvelin niin tultiin tunnilla huomisen ohjelman tehtävät pätkinä. Osa ehdittiin mennä kahdesti, osa vain kerran. Kun muotoa vaadittiin lyhyemmäksi niin tuli tappelu. Mutta päästiin parin ympyrän jälkeen kompromissiin. Tämän seurauksena ravi tosin tuntui hyytyvän.

Alkutervehdykseen tullaan oikeasta kierroksesta ja pitää vahtia ettei Hemppa valu vasemmalle. Kuljeta isolla ravilla. Ekalla yrityksellä heppa oli ihan tohkeissaan, usvatti menemään ja kiemurteli. Minä vain naureskelin kyydissä että mistäs tämä vauhti tuli. Ravivoltit ok, pikkulävistäjän myötäyksessä kädet enemmän kohti harjaa eikä niin ylös. Pohkeita tarpeeksi niin ei vastustele tuntuman palautuksessa. 3 - 5 askelta käyntiä piti saada vielä paremmin keskitettyä A:n ympärille. Nämä tuli joka kerta vähän kättä vasten ja muutenkin vastustellen.

Keskiravilävistäjä kevennettiin. Vielä rohkeammin eteen ja pyydä loppuun asti. Pysähdys ok. Mutta todella herkästi siirteli jalkojaan siinä jos esim. kehuin. Peruutus kättä vasten turpa ylhäällä mutta muuten yllättävän tasaisesti. Kuskilla oli kamalan vaikea muistaa jatkaa siitä käynnissä. Lisätty käynti sotkettiin raville kahdesti vaikka Hempalla on hyvä käynti. Anna vielä enemmän ohjaa eikä saa tuupata. Käynnin jälkeen en ehtinyt saada ravia kuosiin kahdessa kirjainvälissä, joten laukannosto ei ollut tasainen. Laukkapätkät oli päivän parhaimmistoa. Malta ensin, sitten rohkeasti eteen, ajoissa kiinni että aidalla on jo valmista. Ei kiirettä suoralla. 12 metrin täyskaarto oli vaikea. Meinasi mennä liian isoksi, sitten liian pieneksi (omasta mielestäni oli vain kulmikas). Vastalaukat Hemppa piti hyvin ja ravipätkä välissä oli yllättävän asiallinen. Lopputervehdykseen tulo myös. En tiedä pysähtyikö tasan muttei tullut ainakaan huutia. Kommentti vaan että jos ei vahdi niin valuu vasempaan. Pysähdyksissä turpa nousi.

Hyvin harvaan kohtaan olin tyytyväinen ja olisin halunnut mennä ne vielä kerran. Mutta ei kiusattu heppoja enempää. Raskasta tämä taisi olla näinkin. Ei tuntunut erityisen upealta mutta vakiope kommentoi että vasen laukkamme oli hieno ja tuntikaveri sanoi että Hemppa kokosi ja lyhentyi hyvin. Loppukäynneissä tiellä askelsi taas hyvin menemään ja kaverit jäivät imemään pölyämme. Tosin oli sen verran kosteaa ettei pölissyt.

Ongelmia:
mentiin niin aitoja hipoen että potkittiin osa alas
paarmat kiusasivat
tuntui että sain lähes kaikki kohdat radan pätkistä sössittyä
lyhyempi muoto aiheutti ratsulle kiukuttelua ja ravin hyytymistä

Parannusta:
kenttä oli hyvä eikä pölissyt
laukat meni aika kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora