torstai 6. heinäkuuta 2017

Istuntatunnista tulikin jumppa- ja leikkitunti

Torstaina päästiin illasta vielä ratsaille ohjelman mukaan kun tarjolla oli varausmaksun viime vuonna maksaneille ilmainen lisätunti. Aiheena istuntaa ja nyt oltiin 7 hengen ryhmässä. Enimmäkseen Aino-mökin porukkaa. Ratsuksi toivoin Essiä ja sen myös sain. Onneksi sain apua pintelöintiin ja laitoin itse vain takaset.

Alkutunti tehtiin lähinnä ympyrällä temponmuutoksia ja asetusta sisään ja ulos. Käynti ja ravi ok mutta laukassa Essi mieluummin pudotti raville kuin lyhensi. Eteen sen kyllä sai. Näitä hinkuteltiin tovi. Saattoi olla jalustimet ylhäällä jo tässä vaiheessa.

Sitten nostettiin jalat satulasiipien eteen. Ja yhtälailla mentiin tässä asennossa ympyrällä käyntiä, ravia ja laukkaa. Alkuun pidin harjasta kiinni mutta lopulta tajusin että ihan hyvin pysyy pitämättäkin. Tämän jälkeen oli jumppatuokio. Näihin on onneksi Mallulla siedätetty. Sormia varpaisiin ja jalkoja yhteen edessä ja takana.

Hauskin oli käynnissä kun käskettiin ottaa oikea jalka pois jalustimesta ja heittää se pyllyn yli vasemman viereen. Lopulta maattiin käynnissä satulassa mahallaan. Essi lompsi tyytyväisenä menemään. Harmi ettei tästä tullut todistusaineistoa.

Tunti oli yksi leirin hauskimmista ja meni nopeasti. Kivasti pääsi haastamaan omia uskaltamisen rajojaan. Essikin malttoi lopulta mielensä eikä kiirehtinyt. Jumppaamisesta ei sanonut mitään. Loistovalinta ratsuksi tähän.

Ongelmia:
ratsu oli alkuun vähän kiireinen

Parannusta:
hyvin kyydissä pysyi laukassakin jalat satulan edessä
oli kivaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora