perjantai 14. heinäkuuta 2017

Hienoja hyppyjä ja huonoja kieltoja

Koulurataharkkojen palautekeskustelun jälkeen jatkettiin esteillä. Meidän sennupoppoomme eli 4 ratsukkoa. Vatsapanssaria ei löytynyt ja martingaalin unohdin. Eipä kyllä ollut martingaalille tarvettakaan. Edellisestä hyppykerrastamme ehti mennä lähes 2 kk.

Pakka levähti taas alkuunsa. Ei ollut Hemppa avuilla. Muutenkin tuntui verkassa taas kumman epämääräiseltä, etenkin ravissa. Pidin taas suuni kiinni aiheesta. Päästiin silti verkkapystystä yli. Tosin yleensä oikeassa eikä vasemmassa laukassa. Löytyi se vasen laukkakin sitten kahdesti. Seuraava verkkaeste oli okseri, johon otettiin ekalla yrityksellä kielto. Stop ja askel sivulle. Vähän horjahdin. Korkeutta oli max 70 cm. Ei näemmä kestänyt yhtään tuuppausta. Näytin esteen rauhassa enkä komentanut. Hetken puhisi. Uudella yrityksellä yli. Sekä toisenkin kerran.

Muut hyppäsi radan ensin ja me käveltiin. Ennen omaa vuoroa saatiin vielä n. 80 ja 90 cm verkkahypyt ykköselle. Siitä sitten jatkettiin samoilla tulilla. Ykkösenä pysty, kakkosena trippeli. Tultiin aika hyvään paikkaan jopa. Kolmoselta neloselle lankkupystyjä ja 5 askelta väliin. Vähän jäi ahtaaksi loppua kohti. En silti usvattanut neljällä. Vitosena oli sarja. Siististi yli. Jäätiin väärään laukkaan. Kutonen oli aurinkopysty kaarevalla tiellä. Kummallakin oli keskittymisessä vähän herpaannusta ja este näytti tulevan Hempalle ihan yllätyksenä. Stop ja sivuun ja kuski esteeseen. Eikä tietenkään sitä turvaliiviä. Kannake tökkäsi vähän selkään ja kankku otti portista osumaa. Silti sattui yllättävän vähän. Heppa kiinni ja takaisin kyytiin.

Ei mitään pohjustusesteitä vaan uusi lähestyminen aurinkoportille. Hyvä tie ja myötälaukka. Silti Hemppa stoppasi. Nyt pysyin kuitenkin kyydissä. Ope käski raipata. En ehkä raipannut mutta törkkäsin kannuksilla. Hemppaa hermostutti ja pakitteli kauas. Käytiin sitten vielä rauhassa haistelemassa este ja näytin että vaikka sen takana näyttää olevan tavaraa (kouluaidat) niin pääsee siitä silti menemään.

Kolmas yritys. Hyvä laukka mutta ei usvatusta. Pohkeet kiinni ja siististi yli. Muurille myös kunnolla jalat kiinni. Siististi yli. Vika linja neljällä. Molemmat oikein nätisti ja omat jalat pysyivät alhaalla.

Ei hypätty enempää. Ope kehui että muuten meni oikein hyvin. Samoin tuntikaverit sanoivat että ei ole pitkään aikaan näyttänyt yhtä hyvältä. Eikä tullut yhtään hassuja hyppyjä. Rata oli meille n. 80 - 90 cm. Tällä sitten sunnuntain kisoihin.

Ongelmia:
3 kieltoa
kuski ei pysynyt kyydissä
väärät laukat alastuloissa
ei ollut yhtään niin varma hyppykaveri kuin leirihepat
aurinkoportti hajosi päällehypystäni eikä sitä olla tämän jälkeen hypätty

Parannusta:
rata kutosestettä lukuunottamatta oikein siististi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora