maanantai 3. heinäkuuta 2017

Jännittynyttä vastustelua

Iltapäivätunnille eli jo kolmannelle omalleni arvoin Candyn ja Valtsun väliltä. Haaveilin jostain helpommasta mutta päädyin Valtsuun. Alle 172-senttiselle kuulemma ok. Onneksi jään tuosta vajaaksi. Keli meni vihdoin vähän pilveen.

Valtsu oli hoitaessa kiltti eikä juuri välittänyt minusta. Ratsukoita tunnilla oli taas 6.

Yritin Valtsunkin kanssa pitää lyhyet ohjat. Jotenkin meno oli silti jähmeää. Alkutunnista oli myös aika hidas. Hetken päästä pyysin raipan. Tehtiin väistöjä keskilinjalta uralle käynnissä ja ravissa. Väisti ihan ok. Ope käski käyttää vasemmassa kierroksessa oikeaa jalkaa. En ihan tajunnut mitä sillä haetaan. Pari kierrosta arvelin että lapa karkaa. Noin kolmannella kierroksella ope sanoi että menee takaosasta mutkalle. Korjasin siis väistävää jalkaa edemmäs. Enempiä kommentteja tästä ei tullut, joten en tiedä auttoiko.

Alapäässä kenttää Valtsu jännittyi pitkin tuntia. Vaikka hetkittäin oli ihan ok niin aina parinkymmenen metrin päästä jännittyi taas. Alapäädystä otti kertaalleen laukkaspurtit.

Laukat meni ihan ok. Lisää aktiivisuutta kaipasi ope. Ympyrällä pyöristyi pieniksi hetkiksi.

Lopuksi pyörittiin ravia ympyrällä. Käännä ulkopohkeella tuli ensin monesti kommenttia. Pitiköhän sisäohjasta höllätä? Sitten piti käyttää sisäjalkaa ja johtaa kunnolla sisälle. Menin ihan hämmennyksiin. Vasta nyt ope piinasi minua sen verran että taistelujen jälkeen Valtsu aina myötäsi. Olisin mieluusti ottanut tämän jo alkutuntiin. Ja taistelu toistettiin joka kierroksella.

Olisin kaivannut Valtsunkin kanssa vähän enemmän omatoimista ratsastusta. Oma hyytyminen vaikutti menooni huonontavasti. Viimeksi taisi mennä paremmin. Nyt tuli tälle päivälle jo kolmas koulutunti kun tuntui etten osaa yhtään ratsastaa.

Ongelmia:
jännittynyttä ja epätasaista
en tajunnut kaikkia open ohjeita
olin itse vähän turhan patistelevalla asenteella liikkeellä

Parannusta:
väisti hyvin

Jenni ja/tai Venla kuvasivat tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora