torstai 27. heinäkuuta 2017

Toinen uittoreissu vähän paremmin hallinnassa

Torstaille lupasi hellepäivää ja sain taas puhuttua uittoreissun. Ratsuja lähti lopulta 3. Minä tietysti Hempalla. Iltapäivällä ei ollut ihan hellerajalla vielä mutta niin lämmintä kuitenkin että Hemppa oli hionnut automatkalla.

Suitset päähän, naru kaulaan ja menoksi. Ei vastaantulijoita, joten päästiin ongelmitta rannalle. Ensimmäinen heppa meni veteen suoraan kävellen. Me hieman arpoen ja viimeinen vänkäillen. Hemppakin vänkäili aluksi kun kaverikaan ei halunnut mennä. Lopulta mentiin helposti menevän kaverin vanavedessä ja päästiin niin syvälle että Hempan selkäkin kastui. Ihan uintisyvyyksiin ei taidettu tänäänkään mennä.

Kertaalleen Hemppa lähti omin päin syvältä laukalla kohti rantaa. Meno oli niin pomppuisaa että luiskahdin kyydistä. Tosin jaloilleni ja kaulanarusta oli edelleen tukeva ote. Hemppa pysähtyi viereen ja oltiin niin syvällä (ehkä 30 cm hevosen selkää pinnan yläpuolella) että pääsin ihan itse takaisin kyytiin. Vautsi! Seuraavalla kerralla kun Hemppa lähti kauhomaan samoin sain sen himmattua käyntiin ennen kuin meinasinkaan pudota.

Tänäänkin Hempalla oli vedessä vähän kevyt keula. Ilmeni lähinnä silloin kun minä halusin mennä jonnekin ja heppa ei. Mutta nyt oli raippa mukana ja se palautti hienosti määräysvallan kuskille. Lopulta päästiin Hempan kanssa kävelemään ihan keskenämme syvälle.

Ennen poislähtöä sain ravata ja laukata rannalla. Vesi oli nyt paljon viimekertaa matalammalla ja hiekkaakin näkyi. Ei ongelmia, oli kivaa! Tosin vasemmassa kierroksessa laukassa huomasi nyt erityisen selvästi miten Hemppa halusi kääntää kaulaa ulos. Taisi lapa karata samalla sisään, ainakin meinasi valua sisälle.

Ei mitään ongelmaa paluumatkallakaan. Vähän ötökät yritti syödä. Oikein kiva reissu tämäkin!

Ongelmia:
keula oli yhä hetkittäin aika kevyt
kuski ei pysynyt kyydissä kun heppa lähti syvällä laukkaan

Parannusta:
meni lopuksi ihan rauhassa yksin syvälle
kuski pääsi omin avuin takaisin kyytiin!
lopuksi laukattiin hallitusti matalalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora