keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Näppärää hyppäämistä perinteisillä erikoisesteongelmilla

Keskiviikkona hypättiin Hempan kanssa kotona. Meille olikin kaksaritunti ulkopuolisen ratsukon kanssa. Olin lähtiessä myöhässä mutta onneksi sain tallilla kurottua 14 minuuttia kiinni vaikka hepat olivat laitumen kauimmaisessa nurkassa. Keli oli aurinkoinen/puolipilvinen n. +17°C. Piti sataa muttei satanut kuin vasta kotimatkalla.

Alkuverkassa Hemppa oli vähän kankea. Vähän tuntui kaatuvan vasenta pohjetta päin ympyrällä. Alkuun oli epätasainen edestä mutta nyt ei nykinyt. En tiedä mitä stressasi vai mikä oli mutta ensimmäisen vartin aikana teki ehkä viidet läjät kentälle. Lopputunnista ei sitten enää.

Laukkoja ei otettu alle ennen tehtäviä. Ympyrällä vasemmassa kierroksessa estettä. Ensin kahdesti ristikkona, sitten kahdesti pystynä. Oikein näppärää ja mallikelpoista! Sen jälkeen oikeassa laukassa linja. Herätin ja heti tuli toivotut 6 askelta tasaisesti ja sujuvasti.

Taisi olla tämän jälkeen kun tultiin kaarevat linjat. Meille aloitusesteeksi laitettiin tynnyrit. Vaikka tiesin että siihen on kieltoriski niin silti Hemppa pääsi tyssäämään siihen! Astui pois linjalta ja komentamisesta nosti päätä vielä ylemmäs. (En jaksanut laittaa martingaalia.) Toisella kerralla hyppäsi tietysti mukisematta. Mutta yllättävän ilmavasti, kuitenkin tasaisesti. Sen jälkeen seuraavassa esteessä oli laatikko alla. Siitä vähän poukkoili (videolla näyttää hyvin pieneltä). Samoin kolmannen esteen lötköpuomeista. Viimeisestä ei sanonut mitään ja kuski taisi nyppiä eteen vielä yhden tarpeettoman askeleen.

Seuraavaksi tultiin päivän toive-este eli iso ruskea muuri. Sama juttu. Vaikka yritin ratsastaa kuinka huolellisesti ja napautin raipalla niin silti tyssättiin. Epäilen että rupesin etukönöttämään itse vaikka luulin muuta. Raippakäsi pitäisi kuulemma irroittaa ja lätkäistä pohkeen taakse. Oikealle puolelle en ehkä moista uskaltaisi. Ja taas toisella yrityksellä ylitys eikä mitään ongelmia!

Sitten hypättiin kierroksella muuri, kenttä ympäri ja kaareva linja okserilta muurille. Näppärästi. Tultiin myös muuri toisesta suunnasta. Ei ongelmia. Sekä pieni vihreä laatikko. Sitä Hemppa viitsi tuskin hypätä, ei kiinnostanut yhtään.

Lopuksi loikittiin vielä rata. Suora linja, kaareva linja, tynnyri, kaareva linja okserilta muurille sekä lopuksi vihreä pikkumuuri toisesta suunnasta. Estekorkeus oli jossain 80 cm kieppeillä ja tehtiin oikein nätti ja sujuva rata. Viimeiselle esteelle ei paikka ihan osunut ja nypin taas yhden askeleen lisää. Parempi ratkaisu olisi ollut sujua aiempaa paremmin eteen. Mutta ope oli kovin tyytyväinen eikä Hemppa enää tuijotellut mitään.

Ohje oli tulevan sunnuntain kisoissa Turkalla hypätä 80 cm rataesteluokka alle. Päätavoitteena on lähteä harjoittelemaan maastoesteiden hyppäämistä ilman kieltoja (vaikka niitä ei ole esitelty alle). Toisena luokkana siis tarjolla oleva harkkaluokka: maastoesteet 80 - 90 cm.

Ongelmia:
kielto ensin tynnyreille ja muurille

Parannusta:
oli hyvä ratsastaa, sopivan aktiivinen ja täpäkkä
toisella kerralla ei enää välittänyt erikoisesteistä

Siiri videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora