maanantai 31. lokakuuta 2016

Tekniikkaa pakkasessa

Estetunnille sain tuttuun tapaan Listran. Tamma oli koulutunnilla jo valmiina ja suojat unohtui. Mutta kuulemma niin pieniä esteitä luvassa ettei haittaa. Ratsukoita oli 3 ja keli rupesi tuntumaan jäätävältä. Vetäisin turvaliivin niskaan ihan lämmityksen takia. Poistuessa oli pari astetta pakkasta.

Käveltiin pitkään ja hartaasti alkuun. Sormet ja varpaat meinasi kylmettyä. Listra on kuulemma helpompi saada taipumaan kuin menemään suoraan. Minä en sitä kyllä tänäänkään saanut kovin helposti taipumaan. Ulkotuen kanssa taipui niukasti. Ilman ulkotukea paremmin mutta mielestäni kaatui sisään. Jotain kanttailua ainakin tapahtui. Mutta kulmissa varsinkin piti kuulemma höllätä paremmin ulkoa että mahtuu taipumaan. Kerrankin näin, yleensä tulee vain huutia kun ulko-ohja löystyy kulmissa. Tänään tamma eteni ravissakin ihan hyvällä energialla itse eikä tarvittu laukkaherätyksiä.

Verkassa haettiin heppoja herkiksi avuille. Pysähdyksistä laukkaan ja takaisin. Yläkroppani kallisteli alkuun kuulemma liikaa taakse, varsinkin pysähdyksissä. Korjaantui kuulemma mutten ollut itse ihan tyytyväinen. Istunta keveni liikaa satulasta jarrutuksessa. Tänään itselläni oli jo jotain ajatusta vaihdoista. Lähes pyynnöstä eikä monta askelta ristilaukkaa.

Ensimmäiset hypyt tultiin lyhyessä laukassa tynnyrille molemmista suunnista. Se kelpasi heti.

Olikohan heti tämän jälkeen kun tultiin päivän rata. Kolme kierrosta yhteensä. Kulmapysty, tynnyrit ja heti perään seis. Toinen kulmapysty ja ennen kavalettilinjaa seis. Kavaletit 1 askeleen väleillä. Pystyillä oli korkeutta ehkä 70 cm mutta silti en osannut ratsastaa niille kunnolla. Yritin ajatella eteen ja lyhyenä mutta ei hypätty Listran kanssa aina samasta paikasta ja välillä nypin taas juureen. Kakkoskierroksella piti ottaa ykkönen heti perään uudestaan. Toiselle pystylle hyppäsikin sitten askelta ennen ja kävin taas yläilmoissa. Ohjaus oli hetken rikki ja kierrettiin seuraava este väärältä puolelta mutta sitten sain jatkettua. Vasta kolmannella kierroksella sain tynnyrin jälkeen pysähdyttyä merkille. Kaksi ensimmäistä meni n. 1,5 metriä pitkäksi joka vähän yllätti. Aiemmin kun ollaan oltu näissä niin hyviä.

Kavalettilinjalle pysäytys ja kavaletit meni joka kerta aika siististi. Ekalla kerralla vähän himmailin väleihin. Toinen oli siistein kun nautin maisemista ja yritin olla mahdollisimman aloillani. Kolmannella tuli väärä laukka ja yritin korjata sitä lennosta. Ajauduttiin vähän vasempaan reunaan ja kiihtyi mutta vaihtui se laukkakin.

Lopuksi tultiin vielä kavalettilinja toiseen suuntaan ja pysäytys päähän. Listra tuli juureen ja tuntui menevän tehtävän aika kiitoa. Sain kuitenkin seis ehkä metrin ennen merkkiä. Tämä riitti tätä.

Vikana hypättiin vielä tynnyrit pystyssä. Juureen tuli kavaletti auttamaan paikan näkemisessä. Este oli valossa ja mentiin ihan siististi yli molemmista kierroksista. Helpotti kummasti kun näki. Jotenkin en edelleenkään hahmota etäisyyksiä kunnolla hämärässä.

Loppuverkassa Listra oli alkuun vähän kiireinen mutta kun taivuttelin sitä pidemmälle kaulalle niin taipuikin eikä vain kanttaillut. Parani. Tämänkin kohdan voisin kyllä ottaa vielä opetuksella. Raveissa otti yhden sivusäpsyn, taisi huomata tötterön vasta kohdalla. Loppukäynneissä pitkin ohjin ilman jalustimia loikkasi vielä toisen kerran, nyt onneksi eteen. Ei enää neljättä kakkua lokakuulle!

Ongelmia:
sormia ja varpaita paleli
jarrutusmatka tynnyrin jälkeen olikin pitkähkö
ponnistuspaikat pystyille!

Parannusta:
vaihdoista rupesi olemaan ajatusta
pystytynnyrit meni siististi
teknisempi tunti oli kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora