torstai 3. marraskuuta 2016

Bensa loppu ja kaasu hukassa eli hyytymistä Ressulla

Torstaina oli ensimmäistä kertaa lumi maassa. Estetunnille tuli 2 ratsukkoa ja tänään oli miniponipäivä. Minä sain Ressun. Hoitaessa oli kiltisti mutta kentälle mennessä meni taas heinille kun talutin leväperäisesti. Miten saatoinkaan unohtaa tämän?  Tässä vaiheessa ajattelin jo että poni vie 6 - 0. Ei kovin hyvä lähtökohta tunnille. Pakkasta n. -4°C. Itse taas vähän puolikuntoisena.

Oman jalan alla kentän koppurat eivät tasoittuneet. Luultavasti olisi nilkat mennet jos siinä olisi yrittänyt juosta. Ponin alla ei yhtä paha mutta alkuverkkaa suositeltiin menemään kentän keskellä ympyrällä.

Käynnissä Ressu ei liikkunut mihinkään. Kannuksia en laittanut kun ilman niitä voi kuulemma opetella ratsastamaan. Opetellaan sitten. Pohkeista eikä raipasta tullut kummastakaan juuri reaktioita. Pohdin vaan etten minäkään tahtoisi tässä kävellä. Lisää virheitä! Ravissa oli edelleen löysä eikä lopulta herännyt sitten laukkaankaan. Puoli kierrosta löytyi reippaampaa ravia kun raipatin kunnolla. Eipä siitäkään tullut hyvä mieli. Laukka ei noussut ilman raipan uhkaa ja siirtymiset ei virkistäneet yhtään. Kevyestä istunnastakaan ei ollut apua. Ravista töksähti seis tarpeilleen. En arvostanut. Vaikka meitä oli vain 2 tunnilla niin tuntui että jäin pahasti paitsioon. Kunto kesti kyllä ratsastuksen mutta jotain meni pahasti pieleen.

Hypyt aloitettiin reunimmaiselle pystylle (punainen nelonen). Ihan itse sen kasasin mutta näemmä unohdin jo miten linjasin sen vinoon. En vain hahmottanut mistä siihen päästään suoraan. Eikä hypätty keskeltä mutta se oli omaa hutilointia kun kaikki keskittyminen meni etenemiseen. Kun ope näytti mistä pitää mennä niin siihen osasin sitten tähdätä. Poni pudotteli hypyn jälkeen raville.

Oma versio radoista.


Sitten tultiin radanpätkä kaikilla esteillä (punaiset numerot). Vaikka yritin tulla aktiivisesti niin Ressu juoksi ekana olleista tynnyreistä ohi. Sen verran sisuunnuin että sitä ei tehnyt toiste. Vauhtia oli edelleen turhan vähän. Hypyt oli siihen nähden ihan asiallisia. Okseri taidettiin keilata kokonaan. Taidettiin tulla toinenkin kierros.

Vikalle kierrokselle vaihdettiin vähän hyppyjärjestystä (mustat numerot) ja esteet nousi vähän. Poneille ihan hypättävän kokoisia. Unohdin mitata. Ehkä 70 cm? Tsemppasin kunnolla ja vaikka yhä pudotteli väleissä raville niin esteet taisi pysyä aloillaan, jumppatehtävä tultiin vihdoin kokonaan laukassa eikä Ressu edes suunnitellut kieltämistä.

Nyt viideksi oli ilmestynyt tunti ja meidän piti lopettaa melko ajallamme. Loppuraveissakaan Ressu ei lentänyt vaan matoi. Käynnissä jalat tuskin nousi vaikka edelleen yritin ratsastaa. Lopulta tuntikaveri päätyi Ressun selkään ja napakalla ja määrätietoisella kaapin paikan näyttämisellä poni eteni sekä käynnissä että ravissa ihan hyvin. Vika oli siis minussa. Ankeaa!

Ongelmia:
en saanut Ressua liikkeelle
hämärä iski
yksi ohijuoksu

Parannusta:
hyppäsi yllättävän hyvin vauhtiin nähden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora