keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Pikku pikku maastoesteitä

Keskiviikkona olin jo aamusta aika puhki. Kummasti pidempi ajomatka ja myöhäiset paluut väsyttivät. Tänään oli lämmintä hellerajalle asti ja pois lähtiessäkin vielä päälle +20°C. Ratsujako pysyi samana mutta nyt Elvis ei ollut edellisellä tunnilla ja pääsin pintelöimään. Kävin vielä varmistamassa opelta että tuleeko maastoesteillekin pintelit. Vastaus oli että joo, ja että ne pitää laitettaa niin napakasti etteivät putoa matkalle. Mitäs muutakaan?

Pintelöinti sujui tänään yllättävän hyvin, siististi ja sukkelasti. Arvosanaksi 9+. Hoitaessa Elvis oli kiltisti vaikkei selvästi tykännyt jalkojen harjaamisesta kun nosteli niitä.

Hypättiin kentällä kyytiin ja alkuverkattiin siinä. Taas oikeassa laukassa löytyi pyöreyttäkin. Tultiin myös jokunen verkkahyppy lyhyellä tiellä pystylle. Tarkka tie ja nyt myötälaukka säilyi joka hypyssä vaikka kierros oli yhä oikea. Kahdesti pienenä ja kerran isompana. Käännä ulkoavuilla ja puolipidätteet. Valuivatkohan lavat ulos kun ope puhui ulkoavuista? Sillä siinä vaiheessa olin jo kääntämässä ja olisin saanut käännettyä esteestä sisäkautta ohikin.

Sitten lähdettiin letkassa pellolle. Elvis yhä sangen rauhallisena. Nurmi oli hyvin kuivaa eikä hevosilla hokkeja. Käskettiin ottamaan rauhallisesti. Kaarteet mentiin lähinnä käynnissä. Hypättiin ensin kolmea minitukkia yhdellä, kahdella ja kolmella tukilla jokunen kerta. Sain humman heräteltyä ja puksutettiin oikein tasaisesti. Eniten kommentteja taisi yhä tulla että kädet vierekkäin.

Seuraavana tultiin aidan reunustan kaksi ristikkoa. Ekalla kerralla kaukaa ja läheltä. Ope kaipasi rentoutta ja ymmärsin tämän ihan väärin. Mietin nukkumista ja veltostuttiin entisestään. "Eteen!" olisi ollut parempi käsky. Kertaalleen potkaistiin toinen ristikko alas. Ope sai korjattua. Mutta vasta kun vähän usvatin niin meno parani siistiksi.

Tämän jälkeen käveltiin viereiselle pellolle toiseen päätyyn asti. Siellä loikattiin pieni tukkieste kolmesti ja sitten kaarella renkaat ja kaivonkansieste. Lopuksi näistä 4 esteen minirata. Meidät jätettiin viimeisiksi ja Elvis yhä pikemminkin nukkui kuin heräsi. Onneksi virkosi tehtäville ja suoritettiin ihan siististi. Myötälaukoista en jaksanut välittää. Laukka ihan ok, suht tasapainoista ja paikat myös ihan ok. En kuullut ihan kaikkea mitä ope sanoi.

Tehtävät olivat niin helppoja ja ratsu niin tasainen että tämä oli jopa vähän tylsää. Kuten koko kurssi tähän asti. En ole yhtään päässyt ylittämään itseäni. Tällaisilla tehtävillä pitäisi olla muutamaa pykälää haastavampi hevonen alla että mielenkiintoni säilyisi. Kaikki kivoimman näköiset esteet jätettiin lisäksi hyppäämättä. Mutta huomenna on kuulemma vielä uusi päivä.

Huomiselle kysyttiin että tahdotaanko lisää maastoesteitä vai erikoisesteitä kentällä. Ehdottaisin että molemmat.

Ongelmia:
aika löysää alkuun ja kaivattiin vielä rentoutta
pudotettiin maastoesteristikko
muutaman kerran en kuullut ohjeita
hepo yritti syödä pellolla maasta pitkin ohjin
oli vähän tylsää

Parannusta:
ei yrittänyt syödä matkapuskista vaikka tulivat naamalle
tasaisesti ja empimättä kaikesta yli
ope tiesi nimeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora