sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Jampan ensimmäiset maastoesteet

Sunnuntaina jatkettiin maastoesteiden hyppäämisellä. Ope ehdotti samoja hevosia mutta jotenkin epähuomiossa taisin toivoa Jamppaa. Tämä oli selvästi open mielestä oikein hyvä idea ja niin lähdin sunnuntaina hyppäämään Jampalla. 5 v punarautias suokki. Kokoa jotain vähän vajaa 160 cm ehkä. Hoitaessa oli kivan rauhallinen.

©Iida Ruonala
©Iida Ruonala
Keli oli eilistä viileämpi ja laitoin hieman enemmän kaulusta ja hihaa päälle. Vaikka muille muistin sanoa niin omat ötökkämyrkyt unohdin ja hyttyset tunkivat iholle. Ratsukoita oli tänään vain 3.

Hauskaa oli taas!
©Iida Ruonala
Alkuverkkakierros mentiin eiliseen tapaan vain ekaan risteykseen ja takaisin. Ensimmäinen kierros ravissa. Jamppa vähän katseli puskia ja otti pienen sivuhypähdyksen. Varoiteltuja pukkeja ei näkynyt. Eteni pienen herättelyn jälkeen ihan reippaasti. Käytiin sitten vielä toinen lenkki laukassa. Ensimmäinen laukka nousi vähän hitaasti. Ei muita ongelmia.

Pää puskaan.
©Iida Ruonala
Hypyt aloitettiin tänäänkin puhelinpylvästukilla. Näppärästi yli. En ehkä luottanut ratsuun ihan tarpeeksi. Ei katsellut mitään. Hypeltiin myös isompi laavu ja renkaat. Kävin näyttämässä esteet ensin. Isommalle lähestyessä Jamppa rupesi kiemurtelemaan ja tuntui suunnittelevan kieltoa. Nappasin raipalla ja ratsu leiskautti esteen yli kamalan kaukaa. En ollut hypyssä mukana ja takaset osuivat esteeseen. Rengaseste ok. Ja sakkokierroksella myös ykkönen nyt ihan siististi. Huomasin itsestäni hypyissä että ponnistuksissa omat käteni olivat aika kippurassa. Tästä ei kuitenkaan tullut mitään sanomista enkä osannut korjata asiaa. Kuvathan tämän kamaluuden paljastavat.

Useammassa kuvassa myötäämättömyyteni ahdistaa.
©Iida Ruonala
Raipan napautus tarkoitti että vasen lapa ei saa karata
eikä että tästä pitää ponnistaa!
©Iida Ruonala
Epätyylikkyyden huipentuma!
©Iida Ruonala
Jamppa ei muitakaan esteitä ihmetellyt vaikka esim. renkaan unohdin näyttää toisesta suunnasta. Yli vain. Vauhtikin pysyi aika hyvänä. Jollain ensimmäisistä hyppykierroksista nakkasi kolmion takana pari pientä pukkia kun piti vaihtaa laukka. Muuten oli kivan tasainen.

Yhä kuski kädet kippuralla.
©Iida Ruonala
Ei sentään ihan joka kuvassa.
©Iida Ruonala
Loikittiin vielä 5 hypyn ratakin kolmion pikkuesteillä ennen kuin siirryttiin metsän keskisuoralle. Ei oneglmia. Paitsi etten kuullut että renkaan jälkeen sai ottaa käyntiin ja kaveri laukkasi meitä vastaan.

©Iida Ruonala

Keskimetsän esteistä ensimmäinen näytti isolta. Ope sanoi että max 75 cm. Varmistelin että onhan Jampalla hypätty tämän kokoisia. On kyllä. Me saatiin aloittaa tämäkin kierros. Mukisematta yli ekasta. Samoin toisesta renkaasta. Ope käski tähdätä matalaan päähän mutta taidettiin mennä aika keskeltä yli.

©Iida Ruonala
©Iida Ruonala
Olin hyppyihin tyytyväinen ja samaa mieltä kuin ope että tämä riittää. Ei ehtinyt humma uuvahtaa. Ja tehtiin juuri kuten toivoinkin ja käytiin lammella kahlaamassa. Ei ihan päästy ravissa lampeen mutta melko empimättä kuitenkin. Jamppa loiskutteli Hupakkoa vähemmän. Oli ihan tolkusti. Toisin kuin Meri, joka koukisti polviaan sen verran että vatsa kastui.

©Iida Ruonala

Käynnissä takaisin tallille ja taas ratsullani oli melko pitkin ohjin niin vetävä askel että kaverit eivät pysyneet vauhdissa.

©Iida Ruonala

Posekuva reissun jälkeen.
©Virpi
Ongelmia:
lähes kielsi ja leiskautti jättihypyn takaset esteeseen kolissen
alkuun vähän katseli puskia
pari pientä pukkia
en osannut istua hypyissä kuten olisin halunnut

Parannusta:
ei kieltoja
kivan tasainen

Videokooste Annen, Virpin ja GoPron tallenteista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora