torstai 10. elokuuta 2017

Kuskin suoristamista

Torstaina ei tullut hirveänä yllätyksenä tieto että estetunti on peruttu. Onneksi olin illalle buukannut tunnin Piudelta. Kuvittelin käyneeni siellä noin 1,5 vuotta sitten mutta siitä olikin jo reilu 3,5 vuotta. Oho! Keli oli ilta-aurinkoinen ja lämmin. T-paidassa tuli yllättävän kuuma.

Ratsukoita ei tullut muita, joten sain yksärin. Ope kysyi kenellä menin viimeksi ja jatkoin siis Sallylla. Yhä iso ja rauhallinen.

Kentällä alkukäynneissä paarmat vähän kiusasivat mutta myöhemmin en enää huomannut niitä. Jalkkarit sai laittaa itselle mukaviksi eli ei tarvinnut mennä pitkillä. Tasapainoinen olo on tärkeintä.

Mitään kovin ihmeitä ei tunnilla tehty. Kaikki askellajit (vihdoin) ja suoristeltiin kuskia. Kevennys jalustimille, ei polville tai reisille. Oikea lonkka ja reisi rennoksi ja koko lonkka suoraan. Olin menossa vasemmalle, myös yläkropasta. Vasenta kankkua piti ajatella vähän ylös. Selkä ja oikea kylki rennoiksi ja rintamasuunta menosuuntaan. Ratsu aktiiviseksi pohkeen eteen ja oikeassa kierroksessa nenä oikealle. Ympyröillä piti vahtia ulkoavuilla ettei valuta ulos. Eli paljon oli miettimistä.

Vasen laukka nousi ravikiihdytyksen kautta ja vasta kolmannella tuli ok. Heppa oli aavistuksen hidas, pyynnöstä välillä kiiruhti eikä aktivoitunut. Kuskin jalkoja alas. Raippa auttoi aktiivisuuden löytämisessä. Itsestään hepo kulki sangen pyöreänä. Vähän pidemmällä ohjalla tuntui vaikeammalta. Laukassa tuli sanomista takakenosta.

Läpi tunnin kroppani oli menossa vasemmalle ja tajusin sitä kovin huonosti itse. Pidettiin useampi pieni välipaussi ja kuski juotettiin hyvin. Sopivan rankkaa fyysisesti. Henkisesti aivot oli kapasiteettinsa ylärajoilla. Oikea reisi rennoksi, rento jalka, asetus, nenä sisään, pahus ulkoavut unohtuivat. Mutta oli hyödyllistä. Enkä kuulemma ollut enää niin pahasti kierossa kuin viimeksi.

Hintakin oli erittäin käyttäjäystävällinen, joten sovittiin aikataulujemme puitteissa seuraava käynti reilu kuukauden päähän. Mainiota!

Ongelmia:
kuskin istunta (menossa vasemmalle)
ratsu ei ollut joka hetki kovin aktiivinen

Parannusta:
lähes kaikkea sai hetkittäin korjattua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora