lauantai 26. elokuuta 2017

Koulutunnilla istuntaa ja taivuttelua

Lauantaina leiripäivän eka tunti oli koulua. Aloitettiin inhasti jo yhdeksältä. Ratsukseni sain Kiddyn, rautias perustamma. Korkeutta n. 165 cm, syntynyt 2004. Ratsukoita tunnilla oli samat 5 kuskia kuin eilenkin.

Aamutunti oli kestoltaan 1,5 tuntia. Aika paljon painottui istuntaan tämäkin. Halutessaan sai laittaa kanget ja näin tein. Alkuverkka mentiin sangen pitkään ja hartaasti kankiohja vapaana kaulalla. Tamma eteni ihan omasta halustaan eteen. Minä taas olin kuulemma tavalliseen tapaani mutkalla. Eilinen suoruus oli kadonnut. Tamma tuntui jäävän vasempaan ohjaan kiinni, liekö sitten aiheutin tätä itse? Kulki sangen rentona ja pääosin pyöreänä pelkän bridongin tuntumalla. Jalustimet nostin open luvalla kaulalle jo melko alkutunnista. Taas oli niin paljon helpompaa ilman.

Tehtävinä tultiin pitkillä sivuilla ratsun pään taivuttamista ulos. Ensin useampi kierros pelkkää päätä, myöhemmin loppusivusta otettiin myös etuosa mukaan. Meille tuli noottia sisään karkaavista takasista. Osasin kuitenkin korjata. Harmi vaan etten huomannut tätä juuri ollenkaan itse. Päätyihin tehtiin ympyrät ravissa tai laukassa.

Lopulta tehtiin taivuttamista ja avoa vähän ravissakin. Ihan lopputunnista tamma vähän kuumahti, ravissa yritti juosta alta ja ehdotteli laukkaa. Loppuravien koittaessa otti vielä lisää kierroksia ja säikkyi pari kertaa. Joku pikkuspurtti tuli. Ei siis enää ihan rennoimmillaan.

Ihan mukava ratsu ja hyvä tunti. Tietysti turhautti että olinkin taas vinossa. Mutta 1,5 tuntia oli hyvä aika pureutua ongelmiin. Eikä tuntunut yhtään liian pitkältä vaan meni sukkelasti. Eikä ollut kuolemaksi. Jalustimet otin takaisin vasta loppuraveihin.

Ongelmia:
maalinkäry maneesin toisessa päässä
lopputunnista rupesi säpsymään
oli enemmän vasemmassa ohjassa kiinni
olin taas itse enemmän vinossa
maneesi tuntui yhä vähän ahtaalta

Parannusta:
eteni omasta halustaan eteen
oli suht pyöreä ja kevyt läpi tunnin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora