keskiviikko 16. elokuuta 2017

Jatkoa Pikulla ja temppuja koulutunnilla

Keskiviikkona olin mielissäni kun ratsukseni oli merkattu Piku. Kiva oli jatkaa sillä maanantain jälkeen. Ruuna oli hommissa ja oli mennyt yhden tunnin alle. Itseni varustin kouluraipalla ilman kannuksia.

©Emma

Alkuverkka saatiin tehdä itsenäisesti. Tykkäsin. Sai pyöritellä käynnissä tarpeeksi pitkään, volttailla ja tehdä siirtymiä. Taipuisuudella kesti hetki löytyä mutta sen jälkeen oli ihan kelpo. Ei tosin ihan rehellisesti läpi sillä välillä turpa nousi. Laukkoja mentiin pääty-ympyröinä toisessa päädyssä. Vähän yllätti että jo ekalla ympyrällä oikeassa kierroksessa Piku pyöristyi. Ope kehui kolmitahtisesta laukasta. Vasempaan oli enemmän vauhtia ja ulko-ohja piti ihan tosissaan pitää kädessä. Mutta lopulta pyöristyi ympyrällä siihenkin suuntaan.

©Emma
©Emma
Päivän aiheena oli avot ja sulut. Pitkällisten alkuverkkojen ja hetken huilin jälkeen kerrottiin kuvio. Käynnissä kulmaan voltti, puoleen väliin sivua avoa, voltti ja sivu loppuun sulkua. Ensin vasen kierros ja siinä ehdittiin tulla kerran. Oikeassa sentään kahdesti. Avosta en tainnut juuri kommenttia saada. Sulku meni raipalla avustettuna yllättävän hyvin. Vähän oli sellainen olo että Piku ihmetteli mitä tehdään.

©Emma
©Emma
©Emma
Lopputunnista Piku rupesi vähän hyytymään eikä ollut aiempaa tasaisempi. Loppuraveissa oli enää suht ok ja rupesi tuntumaan etupainoiselta. Ohjien pidentäminen ei tässä auttanut. Otin lopulta vain käyntiin enkä lähtenyt enää vääntämään. Tässä vaiheessa Piku huokaisi että vihdoinkin pidempi ohja. Itse en ollut tajunnut tätä aiemmin, olisi voinut vähän vihjailla. Ehkä jopa vähän turhan rehellinen ratsu.

©Emma

Ongelmia:
ulkoavut vuoti ja vähän liirattiin volteilla ulos

Parannusta:
hetkittäin 3 pyöreää askellajia
teki avot ja sulut niin että ope oli tyytyväinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora