keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kouluratsu kaasutta

Kesäloman heppayliannostus taisi tehdä tehtävänsä sillä eilen olin ihan tyytyväisenä illan pois tallilta palauttamassa voimiani sohvalla eikä tänään huvittanut lähteä koulutunnille. Muutenkin oli poikkeuksellisen huono fiilis tulevasta. Sinne kuitenkin menin. Rankkasateet olivat kaikonneet ja keli oli lähellä pariakymmentä ja aurinkoista. Eipähän pölissyt kenttä. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja sain aiemmin jo tunnin menneen Dumbon.

Hoitaessa humma oli kiltisti. En laittanut apuohjia mutta otin ne mukaan kentälle. Yritin herätellä Dumboa liikkeelle mutta käynnissä oli kuin kuivuva spagetti. Ei otettu ohjia heti kunnolla tuntumalle ja lähdettiin tekemään isoa kahdeksikkoa. Eli ympyrä ja toinen. Vaikeinta oli kun Dumbo ei edennyt. Välillä liirasi omiin suuntiinsa, lähinnä lapa ulos vasemmalle. Taivuttaminen oli toivotonta ja kipakammasta raipan käytöstä veti korvia luimuun ja jumitti vielä enemmän.

Jalustimet olivat aavistuksen pitkät mutta pidin ne sinnillä. Ravissa vähän helpotti. Harjoitusravi helpotti vielä enemmän ja lopulta kaikkien käskettiin nostaa jalustimet. Sitten hommassa rupesi olemaan jotain järkeä. Ei Dumbo vieläkään liidellyt mutta nyt jo vähän puut vilisivät ohi.

Välikäyntien jälkeen tehtiin tehtävää. Käynnissä kääntö radan poikki ennen kulmaa, väistätys uralle ja loppumatka uralla avoa. Käynnissä voltti, laukannosto, toiseen päähän laukkaympyrä ja toisen pitkän sivun keskelle laukasta käyntiin. Ja sama uudestaan. Ensin oli vasen kierros. Käynti oli yhä kamalaa matamista. Avo alkoi kiemurtelulla, sitten vippasi perä ulos ja lopulta koko ratsu liirasi ulos. Parani vain hyvin vähän. Laukat nousi todella tahmeasti ja nosti oikeaa. Ympyrä oli kelvollinen muttei lennokas sekään. Käyntiin tultiin parin raviaskeleen kautta. Näistä siirtymistä ei tullut mitään kommenttia. Siirtymän jälkeen piti vahtia ettei kaula ole mutkalla sisään (oikea kierros).

Oikea kierros oli ehkä hieman helpompi. Väisti herkästi jopa liikaa. Avo oli tunnistettava ja suoraviivaisempi. Laukat nousivat paremmin myötäisinä mutta tuli vasentakin. Yhä löysät nostot.

Loppuverkkaan otin jalustimet takaisin. Olisi saanut ottaa aiemminkin mutta ilman oli paljon helpompaa. Yhä tuntuivat liian pitkiltä ja keventäessä ote hevoseen taas herpaantui. Tuntui yhä puskevan vasen lapa edellä omiaan. Kriittinen kommenttini oli että kaikki muu oli kamalaa paitsi harjoitusravi. Eipä se ratsu oikein avuilla ollut. Lopputunnista katselin kelloa että eikö tämä jo lopu. Onneksi oli jo maalisuora avautumassa.

En tullut onnelliseksi. Mutta enpä luovuttanut apuohjiin. Dumbo ei pukittanut komentamisistani ja säilyttiin ehyinä. Tulipahan käytyä.

Ongelmia:
käynnissä todella hidas
aluksi en meinannut saada raviin
laukat nousivat nahkeasti ja molempiin suuntiin tuli vääriä
kiemurteli vasemmassa avossa

Parannusta:
ylitti kaksi puomia vahingossa pitkin ohjin ilman mutinoita
väisti helposti
harjoitusravissa eteni parhaiten
sain istuttua paremmin ilman jalustimia
laukkaympyrät olivat kelvollisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora