maanantai 14. elokuuta 2017

Linjoja ja taivuttelua

Maanantain estetunnille minulle oli jaettu Piku. Hyvä juttu. Toivelistalla olisikin ollut se, Sokeri tai Wane. Harmonian olemassaolon olen taas jo unohtanut kun sitä en koskaan saa. Keli oli mennessä parissakymmenessä mutta putosi siitä. Tallilla oli jo viileä.

Piku oli valmiiksi hommissa ja näytti kivan reippaalta. Alkutunnin menin fleecellä, loput t-paidassa. Hyvä oli. Alkuverkassa humma oli vähän löysä. Minä myös. Sangen pitkään pyörittiin kenttää ympäri ja tehtiin voltteja. Uutena oli kolmesta puomista tehty viuhkat, joita ylitettiin ravivolteilla. Kentän kuudesta puomista yksi aiheutti meillä eniten kolinoita. Lopulta opin erityisherättelemään Pikun siitä yli ja kopsumisista päästiin.

Verkkalaukassa yritin saada heppaa vähän taipumaan ja olemaan oikomatta kulmissa. Ihan kelpoa.

Esteitä oli kaksi 18 metrin linjaa pikkukorkeuksilla. Taidettiin tulla jotain verkkahyppyjä, en muista. Mutta itse tehtävänä tultiin eka linja, ravivoltti päähän puomien yli, toka linja ja taas päätyyn ravivoltti puomien yli. Esteet laukassa.

Meille väleihin tuli 5 laukkaa sujuvasti. Jostain kumman syystä aloitin aina usuttamalla ja loppua kohti tajusin että ahdasta tulee ja himmailin. Puomit ihan ok ja Piku rupesi taipumaan ja myötäämään. Myöhemmin saatiin tehtäväksi tulla ekaan väliin 6 askelta. Ekalla kerralla onnistui yllättävän hyvin eikä Piku päässyt pudottamaan raville. Vasemmassa kierroksessa en saanut ekalle esteelle paikkaa lähemmäs vaikka kuinka yritin ja lopuksi tuli jotain ravinsekaista söhellystä mukaan. Tähän olisin voinut ottaa vielä muutaman sakkokierroksen.

Lopuksi tultiin pelkkä linja ja esteet rahtusen nousi. Eka ehkä 65 ja toinen max 80 cm. Nyt viidellä. Taas ekalla kerralla loikattiin eka kaukaa. Jälkimmäinen taisi kopsahtaa, ei ehkä pudonnut? Sakkokierroksella tsemppasin ja nyt paikka tuli oikeasti lähelle. En tarkoituksella pyytänyt välissä eteen vaan Piku sai venyä itse rennosti. Aavistuksen kauas jäätiin toisesta mutta heppa teki pyydetysti.

Loppuraveissa oli taas aika hyvä. Lyhyt, aktiivinen ja taipuisa. Loppukäynnit käytiin maastossa.

Ongelmia:
paikkojen saaminen lähemmäs estettä
parit kopisuttelut
kuuteen askeleeseen oli työlästä päästä

Parannusta:
laukka säätyi
kuunteli kuskia hyvin
tuli volteilla taipuisaksi
oli aika kivaa ja perushelppoa

Päivän kuvaajana oli Anni:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora